PO SPODLETELEM ROPU ZLATARNE S PIŠTOLO GROZIL ŠE NATAKARICI: Koprčan ima na grbi dolg spisek kriminalnih dejanj

Kronika

14. januarja letos je 34-letni Koprčan poskušal oropati prodajalno Zlatarne Celje na Župančičevi ulici v Kopru. Policisti so ga prijeli pol ure po ponesrečenem poskusu ropa v neposredni bližini prodajalne. Našli so ga v lokalu, kjer je s pištolo grozil zaposleni. A vse kaže, da ima Koprčan na grbi še več kaznivih dejanj.

34-letnik je 14. januarja letos, ob 16.36, vstopil v prodajalno Zlatarne Celje in s pištolo zagrozil trgovki.

"Za pištolo je bilo ugotovljeno, da je po videzu identična pištoli znamke Beretta 92," so danes sporočili s koprske policijske uprave. Poskušal je ukrasti zlatnino, a je trgovki uspelo še pravočasno sprožiti alarm in aktivirati dimno zaveso. Osumljenec je s kraja pobegnil, a je že kmalu zatem grozil s pištolo zaposleni v enem od gostinskih lokalov v neposredni bližini zlatarne. Tu so ga policisti tudi izsledili in prijeli.

Potem ko so mu zasegli pištolo, se je izkazalo, da ni bila prava.

Policisti so 34-letnega Koprčana kazensko ovadili zaradi ropa, groženj in dveh velikih tatvin. Vse pa kaže, da to ni bil njegov prvi podvig na področju kriminala, saj ga sumijo vlomov v stanovanje in hišo v središču Kopra decembra lani ter izsiljevanja.

Kazensko so ga ovadili še za kaznivo dejanje nedotakljivosti stanovanja, povzročitve hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

16. januarja so ga policisti privedli h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koprčan |  22 .01. 2020 ob  22: 22
Iz pridržanja bo izpuščen v par urah. Nato bo po možnosti šel grozit prodajalki ker je sprožila alarm? Zakon preslabo ščiti oškodovance preden se zgodi tragedija. Mnogo kriminalcev se prosto sprehaja po ulicah.