PO SPLETU RAZSAJA PREVARA: Z njo vam lahko zlorabijo bančne kartice!

Slovenija

NLB je včeraj opozorila svoje stranke, da so v banki zaznali poskuse goljufij z lažnimi elektronskimi sporočili, prek katerih lahko pride do zlorab bančnih kartic. Na NLB poudarjajo, da gre za poskus prevare in da banka nikoli ne poziva k pošiljanju osebnih podatkov prek elektronskih sporočil.

Z lažnimi elektronskimi sporočili, ki jih domnevno pošilja NLB, skušajo kriminalci od naslovnika pridobiti osebne podatke ali okužiti računalnik z zlonamerno programsko opremo, so opozorili pri NLB. Po njihovih navedbah gre za poskus prevare, ker banka nikoli ne poziva k takšnemu dostopu do osebnih podatkov. Strankam, ki so takšno sporočilo prejele, zato svetujejo, da jih zbrišejo oziroma ne odpirajo povezave, pripete k sporočilu.

Če pa so stranke odgovorile na takšno obvestilo in posredovale podatke, pa svetujejo, da nemudoma prekličejo ali blokirajo svojo kartico, bodisi s pomočjo mobilne denarnice NLB Pay, prek mobilne banke Klikin ali pa s klicem na bančni kontaktni center. O poskusu goljufije so v banki že obvestili nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija