PO SMRTI KOŠARKARSKE LEGENDE ZAOKROŽILE TEORIJE ZAROTE O NESREČI: Globoka država naj bi preusmerjala pozornost (VIDEO)

Svet

Manj kot dan po tragični helikopterski nesreči, v kateri sta umrla tudi ena največjih košarkarskih legend Kobe Bryant in njegova 13-letna hčerka Gianna, so se v Ameriki pojavile teorije zarote o njegovi smrti. Po konkretnih namigovanjih naj bi bil Bryant žrtev 'globoke države', ki je želela s tako hudo nesrečo odvrniti pozornost javnosti od aktualnih svetovnih težav. V nesreči je umrlo še sedem ljudi.

Qanon je ameriško gibanje, ki je nastalo leta 2017. Njegovi podporniki trdijo, da obstaja tako imenovana ameriška 'globoka država' (Deep State), ki vodi zaroto proti aktualnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. A naj bi jo slednji s pomočjo skrivne vladne organizacije Q razkril. 'Globoka država' naj bi bili iluminati, skrivna elita, ki vlada elitam.

Med drugim trdijo, da se v ZDA pripravljajo na prevzem oblasti Barack Obama, Hillary Clinton in George Soros. Demokratični politiki in zvezdniki Hollywooda pa naj bi bili vpleteni v mednarodno trgovino z otroki.

Teorije zarote o Kobejevi smrti se v ZDA širijo predvsem preko Twitterja. Podporniki QAnon so prepričani, da je s Kobejevo smrtjo vladajoča elita želela preusmeriti pozornost z dveh zadev, odvrniti pozornost z ustavne obtožbe zoper Trumpa in širjenja koronavirusa iz Kitajske v druge države po svetu.  

Pri QAnon so teorijo zarote o Kobejevi smrti dokazovali tudi s posnetkom zaslona Googlovega iskanja, na katerem je Google datum Kobejeve smrti označil kot datum umora, kar naj bi Google po naročilu globoke države hitro popravil. S Facebooka je izginil tudi domnevni zapis Kobeja na Twitterju na dan njegove smrti, da ima podatke, ki bodo privedli do aretacije Clintonove.

Sicer so včeraj iz mrtvašnice v Los Angelesu sporočili, da so našli vseh devet trupel. Tri trupla so med razbitinami našli v nedeljo na dan nesreče, preostalih šest pa v ponedeljek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Posmrtne ostanke oseb, ki so bile v helikopterju, so odstranili s kraja nesreče in jih prepeljali v forenzični center, kjer jih bodo pregledali in identificirali, so v izjavi za javnost zapisali v losangeleški mrtvašnici.

Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka sta bila na poti na košarkarsko tekmo v Thousand Oaks na športno akademijo Mamba Sports Academy, približno 137 kilometrov stran, kjer bi morala Gianna igrati, njen oče pa bi moral biti trener ekipe. Poleg njiju je bilo na krovu še sedem oseb, ki so prav tako umrle v nesreči.

Okoliščine nesreče helikopterja znamke Sikorsky S-76B, ki je vzletel z letališča John Wayne v Santa Ani v nedeljo ob 9:06, še niso znane, ostanki grozovite nesreče pa naj bi bili raztreščeni 180 metrov naokoli.

Pred dvorano Staples Center so se po nesreči začeli zbirati navijači Los Angeles Lakers ter košarkarski navdušenci. Ti so se odličnemu košarkarju poklonili s svečami, plakati, dresi ter ostalimi spominki na njegov čas v dresu Jezernikov, ki ga je nosil vse od prihoda v NBA do upokojitve po sezoni 2015/16. V torek pa so se mu žalujoči navijači poklonili tudi v Newport Beachu, južno od Los Angelesa, kjer je preminuli živel.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .01. 2020 ob  11: 11
Otišo je, sarmu probo nije