PO SKORAJ DVEH TEDNIH SLABA NOVICA: Bolnik s covidom-19 ponovno na intenzivni negi

Slovenija

V nedeljo so opravili 212 testiranj za okužbo z novim koronavirusom, pri čemer so potrdili en primer okužbe, je objavila vlada na Twitterju. Umrl ni noben bolnik s covidom-19, so pa na novo sprejeli v bolnišnično obravnavo enega bolnika z novo koronavirusno boleznijo. Eden se tudi zdravi na oddelku za intenzivno terapijo.

Fotografija je simbolična. 

Doslej je bilo v Sloveniji potrjenih 1496 okužb z novim koronavirusom, 109 bolnikov s covidom-19 je umrlo. Novo okužbo so v nedeljo potrdili na Jesenicah, kjer je trenutno žarišče okužbe.

Minuli teden so v Sloveniji odkrili skupaj 11 novih primerov okužb z novim koronavirusom, potem ko je že teden pred tem število okužb začelo rahlo naraščati v primerjavi z minulim obdobjem. Skupaj je bilo doslej opravljenih 88.966 testiranj na okužbo z novim koronavirusom.

Za covidom-19 v minulih dveh tednih ni umrl nihče, so pa v nedeljo po skoraj dveh tednih spet sprejeli bolnika na intenzivni oddelek. V bolnišnici se je v nedeljo zdravilo sedem bolnikov s to boleznijo, sprejeli so torej enega bolnika, medtem ko v domačo oskrbo niso odpustili nobenega.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija