POLEG ŠARCA TUDI FINANČNI MINISTER! Bertoncelj odstopil iz strokovnih razlogov

Slovenija

Minister za finance Andrej Bertoncelj je danes odstopil s tega položaja. Kot je navedel v odstopni izjavi, ki jo je danes poslal premierju Marjanu Šarcu, s funkcije odstopa zaradi strokovnih razlogov, podrobneje pa svoje odločitve ni pojasnil. S funkcije je danes sicer odstopil tudi premier Šarec.

"Ves čas sem deloval strokovno in transparentno in si prizadeval za ukrepe v smeri povečanja blaginje vseh generacij naših ljudi ter srednjeročne finančne vzdržnosti," je navedel v odstopni izjavi.

Razlogov za to odločitev ni pojasnil, je pa v okviru ukinjanja dopolnilnega zavarovanja v minulih dneh večkrat opozoril, da finančno ministrstvo nasprotuje bianco menici kritja izgub zdravstvene blagajne iz proračuna in predlogu, ki je po višini in časovno neomejen.

Kot je v četrtek sporočil skupaj z državnimi sekretarji, lahko podprejo samo jasno opredeljen javnofinančno vzdržen predlog "do največ 10 milijonov evrov na leto iz državnega proračuna".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  27 .01. 2020 ob  13: 39
če pravijo, da imajo zavarovalnice 50 mio dobička iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, zakaj rabimo poroštvo države in zakaj premija 32 eur za vsejQuery1123015691448064132607_1580128184217?? najbolj poceni, pravično in solidarno je,da se zviša prispevna stopnja.....zavarovalnice lobirajo-plačujejo, politiki so podkupljivi, SDS, NSI in še kdo želijo čisto vse privatizirati. čas je, da tudi pri nas pridejo SARDINE na ulice!!!!!
Tiramola  |  27 .01. 2020 ob  13: 14
Ta se je zdel uredu.......