PO RAZSTRELITVI BANKOMATA UKRADLI VEČ KOT 20.000 EVROV: So v Senožečah udarili isti storilci kot v Divači? (FOTO, VIDEO)

Kronika

Danes ponoči ob 3.41 je v Senožečah pri trgovini prišlo do razstrelitve bankomata, iz katerega so neznanci nato ukradli več kot 20.000 evrov. Trenutno poteka intenzivna preiskava, ki temelji na ogledu kraja dejanja in zbiranju obvestil od oseb, ki bi lahko nudile koristne podatke o kaznivem dejanju in storilcih. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje velike tatvine. 

Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z eksplozijo povzročili poškodbe bankomata, zaradi česar so nato iz notranjosti bankomata tudi ukradli denar. "Po do sedaj zbranih podatkih je bilo ukradenih nekaj več kot 20.000 evrov, torej je bila povzročena večja premoženjska škoda," je danes pred PU Koper v izjavi pojasnil Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Koper. S povzročeno eksplozijo je nastala materialna škoda tako na bankomatu kot tudi na objektu trgovine. Poškodovanih oseb k sreči ni bilo.

Kot je še pojasnil Grandič, so policisti dopoldan zaključili prvi del ogleda kraja dejanja, v nadaljevanju pa sledijo zbiranje obvestil preko tujih varnostnih organov in občanov ter forenzične preiskave. "Pozivamo vse tamkajšnje občane in vse druge, ki bi kar koli vedeli povedati o dejanju in pojavu sumljivih oseb ter vozil, da to sporočijo na številko 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200," je dejal.

Policijska uprava Koper, izjava za javnost po razstrelitvi bankomata v Senožečah

Posted by Regional on Tuesday, June 18, 2019

Po razstrelitvi bankomata v Divači 16. aprila letos je to druga eksplozija v zelo kratkem časovnem obdobju. Primer iz Divače še ni preiskan, preiskava pa intenzivno poteka. "V krajšem obdobju dveh mesecev smo obravnavali dve zelo podobni dejanji in glede na način njune storitve lahko v tej začetni fazi dejansko potrdimo to, da so bila dejanja storjena na zelo podoben način," je povedal Grandič in obenem pojasnil, da tudi storilce, ki so razstrelili bankomat v Divači, še iščejo. 

Na vprašanje, na kakšen način je bil poškodovan bankomat v Senožečah, je Grandič odgovoril, da do sedaj zbrani podatki kažejo, da na enak način kot v Divači. "Zgleda, da je bila tako kot v primeru Divače, vstavljena zmes plina v notranjost bankomata, najverjetneje preko reže za denar, in potek preko električnih žic sprožena detonacija." Bankomat v Senožečah so storilci pred leti skušali že dvakrat napasti. V enem od primerov so identificirali enega od storilcev. Kot je pojasnil Grandič, je šlo za tujega državljana.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija