PO PRVEM DNEVU V MIAMIJU: Primorki na četrtem mestu

Svet

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta četrti po prvem dnevu druge tekme svetovnega pokala sezone v morju pred Miamijem. Po osmem in četrtem mestu v uvodnih plovih v razredu 470 imata 12 točk. Vodita evropski prvakinji, Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz.

Francozinji sta bili lani bronasti na svetovnem prvenstvu, zmagali pa sta tudi na predolimpijski regati v Tokiu. Po dveh drugih mestih imata štiri točke. Drugi sta Italijanki Elena Berta in Bianca Carusi, po dveh petih mestih sta zbrali deset točk.

Pred edinima slovenskima jadralkama na tem tekmovanju sta še Nemki Frederike Löwe in Anna Markfort, ki imata tako kot Mrakova in Macarolova 12 točk. Nemki sta bili prvi dan tekmovanja deveti in tretji.

"Prvi dan regat je prevladoval šibek in nestabilen veter, ki je pihal med sedmimi in desetimi vozli. Zelo pomemben je bil pravilen položaj na regatnem polju ter iskanje vetra. Zato regati nista bili odločeni vse do cilja," je povedala flokistka Macarolova, ki je z Mrakovo pred dvema letoma v Miamiju zmagala.

"V Miami sva prispeli že 6. januarja in imeli odlične pogoje vse odtlej. Nastopili sva tudi na regati severnoameriškega prvenstva, na kateri sva imeli starte skupaj z moškimi in to je bil res zelo dober trening," je pojasnila Mrakova.

"Tukaj jadrava na sposojeni jadrnici, posodili so nama jo Američani, in želeli sva opraviti čim več treningov," je dodala Mrakova. Macarolova jo je dopolnila, da so s seboj na letalo vzeli le jadra, tako jambor kot jadrnico, na kateri se sicer dobro počutita, pa sta si sposodili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija