PO PRIJETJU NAJBOLJ ISKANEGA SLOVENSKEGA DRŽAVLJANA: Sodišče BiH odredilo pripor za Mladena Samardžijo

Kronika

Sodišče Bosne in Hercegovine je odredilo enomesečni pripor za enega najbolj iskanih kriminalcev v Evropi, 33-letnega Mladena Samardžijo. Samardžija ima tako slovenski kot bosansko-hercegovski potni list, prijeli pa so ga v ponedeljek na Jahorini v Republiki Srbski.

Samardžijo bodo po pisanju Dnevnega avaza premestili v državni zapor v Vojkovićih blizu Sarajeva. Sodišče BiH je pripor odredilo zaradi begosumnosti in prikrivanja dokazov iz preiskave.

Ime Samardžije je na seznamu 50 najbolj iskanih kriminalcev Evropskega policijskega urada Europol. V entiteti BiH Republiki Srbski se je skrival, potem ko so za njim razpisali mednarodno tiralico.

V BiH so Samardžijo prijeli zaradi suma vpletenosti v trgovino z mamili. Tamkajšnja policija je potrdila, da se je, ko je bil na prostosti, s svojo ekipo iz Slovenije dogovarjal o preprodaji večjih količin kokaina na območju BiH. Tožilstvo BiH trdi tudi, da obstajajo prepisi njegovih pogovorov in posnetek, v katerem je mogoče slišati, da je nameraval napasti družino inšpektorja policijske uprave za organizirani in hujši kriminal v Republiki Srbski.

Samardžija je že dlje časa tudi na begu pred slovenskim pravosodjem, ki ga išče zaradi vpletenosti v organiziran kriminal in trgovino z mamili.

Po navedbah Europola je v Sloveniji obtožen članstva v mednarodni kriminalni združbi, ki je delovala v okviru večje hudodelske združbe iz Črne gore, znane pod imenom Kavaški klan. Sam naj bi usklajeval akcije združbe in novačil nove člane ter si tako nezakonito pridobil veliko premoženjsko korist.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija