PO PREKLICU KANDIDATURE ZA DIREKTORJA: Nadzorni svet JSS MOK odločitev obžaluje, a hkrati spoštuje

Koper

Včeraj smo prvi razkrili, da je Miloš Milivojević, ki je bil s strani nadzornega sveta soglasno izbran za direktorja Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper (JSS MOK), podal odstopno izjavo. Pridobili smo odzive nadzornega sveta in koprskega župana. 

Aleš Bržan in Miloš Milivojević

"Sporočam vam, da sem obvestil nadzorni svet JSS MOK, da preklicujem kandidaturo za direktorja JSS MOK. Pri tem se želim tudi javno zahvaliti nadzornemu svetu Javnega stanovanjskega sklada MOK za izkazano zaupanje in soglasno podporo," je Miloš Milivojević zapisal v svoji včerajšnji odstopni izjavi.

Z JSS MOK, ki tako še naprej ostaja brez direktorja, so sporočili, da Milivojevićevo odločitev obžalujejo, a hkrati spoštujejo, ter se mu zahvalili za sodelovanje. "Nadzorni svet se bo o nadaljnjem postopku uskladil v čim krajšem možnem času," so dodali.

Koprski župan Aleš Bržan je v odzivu pojasnil, da je bil z njegovim odstopom seznanjen iz medijev. "Kot razumem, gre za njegovo osebno odločitev, ki jo kot tako tudi sprejemam in o njej ne bom razpravljal. Od nadzornega sveta sklada pričakujem, da v najkrajšem možnem času pripravi nov razpis."

Na razpis za JSS MOK se je sicer prijavilo deset kandidatov, nato pa sta dva odstopila. Po opravljenih razgovorih s preostalimi osmimi kandidati so nadzorniki v ponedeljek izbrali Milivojevića, ki je v preteklosti delal na vodstvenih funkcijah v Cimosu in zavarovalnici Generali. Pred JSS MOK je tako ponoven krog iskanja najprimernejšega kandidata za direktorja, katerega funkcijo zdaj začasno zaseda Mojca Hilj Trivič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Olgo Franco |  28 .02. 2020 ob  20: 28
23
Aleš, sploh nevem kako spiš ponoči, po tem ko si načrtno nalagal narod in vse tvoje naivne volilce, da si ovčka in da boš prekinu z v.d.- jevstvi ter bos kadroval trasparentno- dokazal si, da si najvecji prevarant med vsemi obalnimi župani- še Strmičnik ti je obru hrbet (ce se temu lahko tako reče)... to je tvoj zacetek konca...
Martina |  28 .02. 2020 ob  13: 09
29
Bržan, bolje ti je, da nemudoma priznaš, kako sta s Šucem izvajala pritiske na Milivojeviča, da umaknejo kandidaturo, preden bo prišla vprašat o zadevi policija. Bržan, Šuc in nadzorniki jss ste zreli za se eno ovadbo.
kjessi |  28 .02. 2020 ob  13: 02
23
Govori se, da ima Olga prste umes.
Olgo Franco |  28 .02. 2020 ob  12: 41
35
Aleš ne se skrivat in priznaj, da si ga ti prisilil v to in ne lagat, da si izvedel iz medijev. Stolček si pač obljubil neki tvoji drugi zaveznici... kmalu bo vse jasno... Ana