PO PREKINITVI SODELOVANJA S SRČNIM KIRURGOM V UKC LJUBLJANA: "Ni razlogov za skrb"

Slovenija

V UKC Ljubljana lahko otroke tako s prirojenimi kot pridobljenimi boleznimi srca povsem normalno obravnavajo, je po prekinitvi sodelovanja s češkim srčnim kirurgom Romanom Gebauerjem zatrdil strokovni direktor pediatrične klinike Marko Pokorn. Pri njihovem zdravljenju sodelujeta dva srčna kirurga, Miha Weiss in Igor Šehić.

Po oceni Pokorna ni razlogov za skrb, saj da ta trenutek "brez kakršnihkoli posebnih zadržkov in težav" izvajajo kardiološko in kardiokirurško obravnavo otrok, prav tako imajo na pediatrični kliniki zagotovljene pogoje za intenzivno zdravljenje.

V zdravljenju otrok s prirojenimi in pridobljenimi srčnimi napakami sodeluje kirurška ekipa z dvema kompetentnima otroškima srčnima kirurgoma, to sta Weiss in Šehić, je na današnji novinarski konferenci navedel strokovni direktor kirurške klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Ivan Kneževič. Trenutno so popolnoma sposobni oskrbeti več kot 90 odstotkov primerov otrok s prirojenimi srčnimi napakami.

Generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug je prebral odziv Weissa, ki je sicer bolniško odsoten in bo še približno dva tedna. Weiss je v odzivu med drugim navedel, da bi si želel nadaljevati sodelovanje z Gebauerjem, ki da mu je zagotovil, da njegova prekinitev sodelovanja z UKC Ljubljana ni nepreklicna. Jug je napovedal, da se bodo s češkim kirurgom še pogovorili. Sicer pa so že vstopili v stik z otroškim srčnim kirurgom Janezom Vodiškarjem in ga povabili k sodelovanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija