PO PETIH ZAPOREDNIH ZMAGAH, PORAZ KOPRČANOV: Tudi od izolskih rokometašev so bili močnejši tekmeci

Koper

Rokometaši LL Grosist Slovana so na včerajšnji tekmi 19. kroga lige NLB premagali Koper z 29:25 (15:13). Rokometaši Dobove pa so na včerajšnji tekmi 19. kroga lige NLB v gosteh premagali Butan Plin Izolo z 32:22 (15:11).

Rokometaši iz slovenske prestolnice so prekinili zmagoviti niz Koprčanov in jim po petih zmagah v februarju prizadejali prvi poraz v spomladanskem delu sezone.

Ljubljančani so imeli z manjšimi nihanji vseskozi pod oblastjo Primorce. V prvem polčasu je njihova največja prednost znašala tri gole, v drugem pa so zaigrali še bolje in po golu Alekse Tufegdžića v 43. minuti povedli z 22:17.

V prelomnih trenutkih dvoboja niso popustili, z zbrano igro so dosegli šesto zmago v državnem prvenstvu, do včerajšnjega kroga četrtouvrščeni Koprčani pa so doživeli sedmi poraz v sezoni.

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Tufegdžić z osmimi, v koprski pa Staš Slatinek-Jovičić s sedmimi goli.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, koprska pa bo gostila Krko. Obe tekmi bosta 20. marca.

Poraženi tudi rokometaši izolskega kluba

Primorska ekipa je ta teden z mesta trenerja razrešila Fredija Radojkoviča, pod novo "dirigentsko palico" Petra Božiča in njegovega pomočnika Matjaža Brumna pa je proti Dobovi doživela že 13. poraz v sezoni.

IZOLANE PREVZEMA TANDEM BOŽIČ - BRUMEN! Sporočamo vam, da je klub sporazumno prekinil pogodbo z glavnim trenerjem...

Objavil/a RD Butan plin Izola dne Četrtek, 04. marec 2021

Rokometaši iz Izole so bili le v uvodnih dvajsetih minutah in deloma v prvem polčasu konkurenčni tekmecem iz Posavja, ki so v nadaljevanju povsem zagospodarili na igrišču in dosegli šesto zmago to sezono.

V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Sintič z osmimi, v domači pa Marko Nikolić s sedmimi goli.

Zasedba iz Izole bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, iz Dobove pa bo gostila Maribor Branik. Obe tekmi bosta 20. marca.


* Dvorana Kodeljevo, brez gledalcev, sodnika: Kržan in Romih.
* LL Grosist Slovan: Gošić, Selaković, Serdinšek-Ekart, Dragar, Tufegdžić 8 (3), Topolovec 6 (1), Svečko, Lipovac, Perić 1, Žurga, Lešek, Pirnat, Martinović 5, Kotar 4, Sanković 4, Turnšek 1.
* Koper: Jelovčan, Logar, Slatinek-Jovičić 7 (4), Dolenc, Žagar 4, Pavlović 1, Poklar 5 (2), Konjević, Moljk, Smolnik, Muminović, Sanabor, Marič, Makuc 2, Kete 4, Breznikar 2.
* Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 7 (4), Koper 7 (6).
* Izključitve: LL Grosist Slovan 10, Koper 8 minut.
* Rdeči karton: Pavlović (29.).

* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Žitnik in Majer.
* Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Jurič 6, Brumen, Smej, Gorela 2, Poberaj 1, Miklavec 2, Nikolić 7, Pernovšek, Demšar, Orbanič 2, Mijatović, Peharc 2, Bekrić.
* Dobova: Leben, Blaževič, Bradeško 3, Abramović, Dragan, Seferović 3, Matjašič 1, Jezernik 2, Kovačec 2 (1), Košir 1, Mladkovič, Mlakar, Šešić 3, Glaser 5, Sintič 8, Šibanc 4 (2).
* Sedemmetrovke: Butan Plin Izola -, Dobova 5 (3).
* Izključitve: Butan Plin Izola 2, Dobova 4 minute.
* Rdeči karton: Košir (31.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija