PO ODLOČITVI VLADE O PONOVNEM ZAPRTJU ŠOL ZAVRŠALO NA DRUŽBENIH OMREŽJIH: Kaj menite vi? (ANKETA)

Koper

Kot poroča STA, so osnovne šole v Obalno-kraški in Zasavski regiji danes že prejele okrožnico ministrstva za izobraževanje o tem, da se s ponedeljkom vračajo na pouk na daljavo. Prehod na pouk na daljavo v teh dveh regijah je na popoldanski novinarski konferenci potrdila tudi šolska ministrica Simona Kustec. Novica je sprožila burne odzive po družbenih omrežjih. Kaj o tem menite vi?

Vir fotografije: Facebook/Ur Oš

Šole in starši učencev prvega triletja v obalno-kraški in zasavski regiji so z razočaranjem in nezadovoljstvom sprejeli današnjo odločitev vlade o vnovičnem zaprtju šol v teh regijah le štiri dni po vrnitvi v šolske klopi. Predsednica sveta staršev na osnovni šoli z italijanskim učnim jezikom Dante Alighieri iz Izole Evelin Kolarec Radovac je odločitev označila za skrajno neprimerno in nespoštljivo tako do otrok kot do staršev. "Že to, da smo že toliko časa doma in da se potem na osnovi številk, ki prihajajo iz domov za ostarele, odločajo o usodi otrok, je skrajno neprimerno," je ocenila.

Ob tem je izpostavila, da so na izolski šoli izvajali vse predvidene ukrepe in da je bila šola popolnoma pripravljena na pouk v živo, obenem so bili vsi učitelji in vzgojitelji ob testiranju na novi koronavirus negativni. "Učenci se držijo vseh navodil - ne hodijo ven iz razredov, čim so po hodnikih, imajo vsi maske. Med sabo se otroci ne družijo, torej razredi se ne mešajo," je še dodala predsednica sveta staršev izolske šole. Poudarila je, da so se držali vseh ukrepov in celo še več od tega.

Tudi odzivi javnosti so večinoma negativni, saj vlada šole ponovno zapira po zgolj nekaj dneh od ponovnega odprtja. Spomnimo, ravnatelji več šol so poudarili, da so ponovnega odprtja šol izredno veseli. 

Med komentarji na Facebooku se med drugim znajdejo očitki, da nas bo bolj kot virus, skrbelo naše duševno zdravje, mnogi pa se sprašujejo "kdaj bo konec". Vedno številčnejši so tudi tisti, ki takšnega ukrepa vlade preprosto ne razumejo. Kot pravijo, se okužbe povečini širijo v domovih starejših občanov, kjer so stanovalci tako ali tako izolirani, in ne v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Nekateri vladi celo očitajo, da se "igra s celo generacijo otrok in mladostnikov", jasno pa je, da imajo ljudje tovrstnih ukrepov "dovolj". Na Osnovni šoli Koper se je pojavil tudi napis "VRNITE OTROKOM ŠOLE"

Kaj pa o ponovnem zaprtju šol menite vi? Odgovorite nam v naši anketi (če se vam ne prikaže, pritisnite na 'x').

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Paperino |  29 .01. 2021 ob  14: 35
Zamisliti bi se moral nekdo drugi draga moja Lili. Po kriterijih, ki se jih gre po novem vlada bi lahko bili naši otroci, govorim za našo regijo v šoli ves čas. Zakaj niso bili v šoli, ko je bila obala še celo v zelenem. Ker nesposobna vlada takrat še ni zmogla razmišljati o ukrepih regijsko. Najdlje smo bili državljani, na katere vlada z največjo lahkoto kaže s prstom in in nam očita krivdo za katastrofalne razmere v zvezi z virusom vzorni prav tukaj, na obali. In kaj smo imeli od tega? NIČ razen en teden dlje od ostale Slovenije sem pil zjutraj kavico v kavarni. Še iz občine se nisem smel premakniti, pa bi otroci lahko bili v šoli, ker celo leto 2020 na obali ni bilo slabše kot tam, kjer sedaj šol še ne zapirajo. Vlada je s svojimi ukrepi še enkrat več pokazala, da je zblojena in nima ničesar pod kontrolo. AMEN ;)
alfa |  29 .01. 2021 ob  12: 18
matr,še marija terezija bi se zmrdovala nad takim početjem vlade do otrok oz.šolstva
Lili |  29 .01. 2021 ob  11: 55
OK, res je hudo. Za otroke definitivno ni ok, da so toliko časa doma. Vemo, da to znanje, ni nobeno znanje. Da ima vsak drugačne pogoje doma za učenje, za pomoč. Nima vsak svojega računalnika, dobrega interneta, podpore. Torej izgubili so in bodo kup znanja, ki ne vem, če se ga bo dalo nadomestit. Učni načrti in učbeniki se namreč ne bodo spreminjali. Še večja škoda pa je socializacija. To se ne da nadomestit na daljavo. In to je posledica, ki jo bodo nosili celo življenje. Ne glede na starost.
Vendar je virus tu. NI RES, da se širi le po domovih starejših. In tudi če bi se..kakšno sporočilo je to? Nas za starostnike naenkrat več ne zanima? In NI RES, da med mladimi in med otroci ni virusa. Lahko, da ga preživijo brez simptomov ali z lažjimi simptomi, vendar so lahko posledice prav tako velike. In prenašajo virus dalje...
Država sigurno vleče ukrepe, ki niso vedno pravi, vendar je virus nepredvidljiv, in sedaj je res VELIKO ljudi okuženih.
In še nekaj... malo je držav, kjer imajo starši PRIVILEGIJ, da so doma z otroci in jim lahko pomagajo. In dobijo tudi plačo!!! To je privilegij drage mamice, ki s tako lahkoto pljuvate vse kar leze in gre po vseh družabnih omrežjih. To negativno energijo samo prenašate na otroke. Zamislite se!