PO OBISKU INŠPEKTORIC JE NA TITOVEM TRGU ZNOVA ŽIVAHNO: "Sama odločba je neskladna"

Koper

Potem ko sta v petek, 10. decembra, dve inšpektorici zaprli obrate štirih obalnih gostincev na Titovem trgu v Kopru, je bilo minuli konec tedna na osrednjem koprskem trgu znova veselo. Za pojasnilo, zakaj so gostinci lahko znova pričeli z delom, smo se obrnili na Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper.

"Gostinci so po prejetju uradne odločbe o zaprtju dejavnosti ugotovili, da je sama odločba neskladna. V delu, kjer je naveden razlog za zaprtje, namreč piše, da je gostinska dejavnost na sejemskih prireditvah prepovedana, na strani, kjer je obrazložitev, pa piše, da je bilo ob pregledu ugotovljeno, da se na lokaciji opravlja gostinska dejavnost na terasah lokalov," so v obrazložitvi, zakaj omenjeni gostinski obrati znova delujejo, navedli v koprskem zavodu.

Ker splošna gostinska dejavnost ni prepovedana z nobenim odlokom, so 'gostinci s Titovega trga' v prejšnjem tednu pridobili obratovalni čas za gostinski obrat na tej lokaciji. "Tako je s petkom en izmed obratov začel delovati v sklopu svojega obratovalnega časa. Inšpektorjev do danes še ni bilo," so še zapisali v zavodu.

Po pričevanju gostincev jim inšpektorici ob zaprtju nista dali utemeljenih razlogov za to odločitev, sami pa so že pred tednom dni napovedali odškodninsko tožbo.

Kot nam je pojasnil Matej Kralj, zastopnik podjetja Lartema d.o.o., ki je nosilec ponudbe na Titovem trgu, izvajajo na prostem osnovno gostinsko dejavnost, za katero so s strani koprske občine pridobili dovoljenje za obratovalni čas. Prostor je ograjen, strežejo samo sedečim gostom, na vhodu pa preverjajo pogoj PCT.

Gostinsko dejavnost so enako izvajali tudi pred desetimi dnevi, a sta inšpektorici ocenili, da gre za sejemsko dejavnost in jo prepovedali. Gostinci so tokrat prepričani, da je nedvoumno jasno, da gre za osnovno gostinsko dejavnost.

Andrej Krmec, eden izmed gostincev, pa je dejal, da je bil v preteklem vikendu obisk dober in da so se ljudje ustavljali tudi pri njih. Potrdil nam je tudi, da so se gostinci obrnili tudi na ustavno sodišče s pritožbo na odločbo o zaprtju, združeno pa bodo šli tudi v odškodninsko tožbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  20 .12. 2021 ob  22: 46
10
Jasno je,da bomo odškodnine in (ne)delo inšpektorjev krili davkoplačevalci, tako kot tudi plačamo vodni top in solzivec in "organe".
alfa |  20 .12. 2021 ob  18: 51
gostinci,aprila bodite previdni ,koga boste volili
td |  20 .12. 2021 ob  14: 45
Kdo bo pokril škodo, ki so jo utrpeli zaradi šlampastih inšpektorjev?