PO OBALI SE KRADE ŽE PRAKTIČNO VSE: Od plastike z Audija do potapljaških uteži

Kronika

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave (PU) Koper intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 171 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in štiri vlome ter eno ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij.

V Strunjanu je nekdo ukradel električno kolo znamke Sccot, sive barve, ki je bilo nameščeno na prtljažniku na osebnem avtomobilu. Kolo je vredno 4000 evrov. Zvečer pa so izpred trgovine v Portorožu ukradli zaklenjeno električno kolo, črne barve, znamke Extend, vredno 1500 evrov.

V Izoli pa je nekdo iz skladišča ukradel osem kompletov različnih izvijačev ter črno torbo, v kateri sta bili dve trilitrski jeklenki z dihalnikoma in potapljaške uteži.

V Kopru je nekdo s parkiranega osebnega avtomobila Audi ukradel plastiki pod sprednjima žarometoma. Škode je za 400 evrov.

Nekdo je vlomil v hišo v Postojni. Pregledal je prostore, po prvih podatkih pa ni nič odnesel. Vlomili so tudi v enega od apartmajev v Portorožu, ga pregledali, vendar niso nič odnesli. Nekdo je vlomil tudi v stanovanje v Kopru. Lastnikom je ukradel zapestnico, prstan in par uhanov, škode je za 1000 evrov.

Ob 18.50 sta na mejni prehod Sočerga pripotovala državljana Slovenije. Za vstop v državo sta policistom pokazala ponarejena PCR testa, za katera je bilo ugotovljeno, da sta ponarejena. Sledi jima kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 20 ilegalnih migrantov: v Ilirski Bistrici enega državljana Pakistana, v Butarih enega državljana Pakistana, v Dolenjah pri Jelšanah štiri državljane Egipta, pri Skadanščini štiri državljane Afganistana, v Podgorju šest državljanov Afganistana, dca državljana Pakistana in dva državljana Indije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija