PO NASELJU, POLNEM SPREHAJALCEV IN DRUŽIN Z OTROKI: Mimo radarja s hitrostjo 165 kilometrov na uro (FOTO)

Kronika

Policisti so v soboto dopoldne v naselju Paka pri Velenju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je mimo merilnika hitrosti peljal s hitrostjo 165 kilometrov na uro. V nedeljo pa so obravnavali še dva voznika, ki sta močno prekoračila omejeno hitrost, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V soboto je bilo v Paki veliko sprehajalcev, tudi družine z otroki. "Voznikovo ravnanje je bilo skrajno neodgovorno. Vozilo, ki vozi s hitrostjo 165 kilometrov na uro, v eni sekundi reakcijskega časa prevozi 45,7 metra, ko prištejemo še zavorno pot, znaša skupna zavorna pot 181,8 metra," so navedli.

V nedeljo so policisti med poostrenim nadzorom cestnega prometa na avtocesti ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebnih avtomobilov, med katerimi izstopata dva, tujih registrskih oznak. Prvi je na odseku avtoceste, kjer je hitrost vožnje omejena na 100 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 196 kilometrov na uro, drugi s hitrostjo 171 kilometrov na uro.

Obema kršiteljema so izdali plačilna naloga v znesku 1200 evrov in vsakemu izrekli še devet kazenskih točk.

"Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim za vožnjo. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak. Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti," so navedli.

Policisti zato voznikom svetujejo naj prilagodijo hitrost vožnje predpisom ter ostalim okoliščinam, so še dodali z uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija