PO NAPADU V REPNIČU BODO OKREPILI VIDEONADZOR: Ni se zgodilo prvič, da je ropar hotel imeti Rolex

Trst

Po oboroženem ropu, do katerega je prišlo pred dnevi v Repniču na italijanskem Krasu, je tržaški prefekt Pietro Signoriello sklical srečanje predstavnikov lokalnih varnostnih organov. Do podobnih ropov, ko so napadalci odnesli Rolex zapestne ure, je na Tržaškem v preteklosti prišlo že večkrat, a nikoli do sedaj ni bilo uporabljeno strelno orožje, kar se je zgodilo v Repniču.

Pietro Ostuni

Javnost še vedno vznemirja ponedeljkov oboroženi rop 66-letnega tržaškega poslovneža in politika Fabia Galgara.

Včeraj so sedli za isto mizo predstavniki tržaške kvesture, karabinjerjev ter finančne in lokalne policije. Med drugim je padla odločitev, da bodo nadzor na območju Krasa poostrili in oblikovali delovno skupino, ki bo skrbela za obstoječe kamere videonadzora na tem območju, s pomočjo katerih prepoznavajo registrske oznake vozil.

Tržaški kvestor Pietro Ostuni je za medije povedal, da v zvezi z dogodkom v Repniču poteka intenzivna preiskava in da je za preiskovalce pomembna ter dragocena čisto vsaka informacija, čeprav je morda na videz še tako nepomembna.

V preteklosti je do oboroženih ropov na območju Trsta, ko so napadalci hoteli imeli drage zapestne ure Rolex, prišlo že večkrat. A tokrat ni bila uporabljena pištola s slepimi naboji, ampak strelno orožje, ki je bilo tudi uporabljeno, žrtev pa je preživela po srečnem spletu okoliščin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SudoMaGodo |  19 .01. 2023 ob  15: 37
-5
Nauk basni: Rolex lepo drži doma v sefu in se ogleduj z njim v ogledalu v spalnicii, ko izživljaš svoje spolne fantazije preoblečen v japonsko sadomazo služkinjo. Ko greš v službo nadeni Casio za dvajset evrov, da ti kak vucumpra'/albanec/romun ne odžaga roke, ko boš v avtu z odprtim oknom čakal pred redečim semaforjem.