PO MORSKI CVETAČI SIMBOL AKVARIJA: Izdali novo znamko in razglednico (FOTO, VIDEO)

Koper

Pošta Slovenije je leta 2013 izdala prve slane znamke na svetu v sodelovanju z Akvarijem Piran – serija štirih znamk, ki so predstavljale značilne prebivalce našega morja (črnik, zlati cipelj, sipa in glavata kareta), tradicijo pa najdaljujejo še danes – po oktobrski znamki z motivom morske cvetače, izdajajo novo znamko z motivom, ki postavlja v ospredje simbol akvarija, morskega konjička.

Akvarij Piran v sodelovanju s Pošta Slovenije predstavil novo osebno znamko in razglednico, tokrat v osredju simbol...

Posted by Univerza na Primorskem / University of Primorska on Monday, April 24, 2023

Pobudnik za prvo znamko je bil piranski ribič Vlado Peskar, ki je je dolga leta pomagal akvariju z zalogo živih rib, ob vstopu v pokoj pa se je navdušil nad zbiranjem znamk in pristopil v filatelistično združenje. Skupaj so akvariju podali pobudo o izdaji znamke, ki je bila tudi prva slana znamka v svetu. Osebne in posebne znamke, ki jih pošta izda v omejenih količinah, imajo poseben pomen za filateliste, saj so redke in jih težje dobijo.

Tako znamko kot razglednico lahko obiskovalci kupijo v Akvariju Piran.

Na razglednici je objavljena QR koda, s katero lahko dostopamo do video posnetka morskega konjička in več informacij o tej vrsti, ki je upodobljena na tokratnih tiskovinah. Video je dostopen na povezavi tukaj.

Oglejte si video predstavitve nove znamke in razglednice TUKAJ.