PO MNENJU ŽENSK: Ti moški so najboljši za kratko vročo zabavo

Trendi

Ženske, ki imajo rade avanture za eno noč, izbirajo specifične značilnosti moških, ugotavlja raziskava belgijske univerze Ghent pod vodstvom Eveline Vincke. Kljub splošni ozaveščenosti o škodljivosti alkohola in kajenja so ženskam še vedno privlačni moški, ki uživajo v teh razvadah.

Študija je vključevala 239 žensk, starih med 17 in 30 let, ki so bile soočene z 10 različnimi profili moških. Profili so razkrivali pivske in kadilske navade ter hobije moških, nato pa so ženske morale izbrati, s katerim bi se najraje zapletle v seks za eno noč ali celo vzpostavile dolgoročno razmerje. Rezultati so pokazali, da so moški, ki uživajo alkohol in kadijo, bolj privlačni za kratko nočno zabavo, medtem ko so za trajnejše zveze privlačnejši nekadilci in abstinenti, poroča BroBible.

Dr. Vincke pojasnjuje, da je evolucijsko razložljivo, da ženske pri izbiri partnerja za dolgoročno razmerje iščejo moške, ki kažejo skrb za potomstvo in so manj nagnjeni k nezdravim navadam. Alkohol in nikotin imata tudi negativen vpliv na libido, kar pojasnjuje različne preference med moškimi glede na njihove navade. Rezultati ankete med 171 moškimi so potrdili, da pivci pogosteje izražajo naklonjenost kratkotrajnim razmerjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija