PO KRVAVEM ZLOČINU V KRKAVČAH: Tožilstvo Koprčana bremeni dveh umorov

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču so za Primorske novice potrdili, da so pred dobrim tednom dni izdali odredbo za vročitev obtožnice 71-letnemu Koprčanu Marku M., ki je od 4. avgusta v priporu, odkar sta v mlaki krvi obležala 83-letnik in njegova 75-letna žena iz Krkavč. Tožilstvo je zoper Koprčana vložilo obtožnico, v kateri ga obtožujejo dveh kaznivih dejanj umora, pišejo Primorske novice.

Spomnimo, da naj bi se v začetku avgusta letos osumljeni Koprčan pripeljal pred hišo svoje 75-letne polsestre pod Krkavčami. Nato naj bi se zaslišali kriki, zatem naj bi zavladala tišina. Obtoženi naj bi zagrozil še sosedu, po poročanju Primorskih novic piše v obtožnici, ki jo je spisalo koprsko tožilstvo.

83-letni Angelo G. naj bi ob prihodu policistov in reševalcev ležal v mlaki krvi pod lopo ob hiši, njegova soproga Milka G. pa je obležala v hiši. 83-letnik je umrl nekaj minut po prihodu reševalcev nujne medicinske pomoči, 75-letnica pa je umrla mesec dni kasneje v izolski bolnišnici. Po poročanju časnika naj bi preiskovalci v hiši na tleh našli koščke njene lobanjske kosti. Napadalec ju je pokončal z udarci.

71-letnega Marka M. so policisti pridržali, preiskovalna sodnica pa je po zaslišanju zanj odredila pripor. Na zaslišanju je molčal. Prvotno so ga policisti osumili umora in poskusa umora, tožilstvo pa ga je zdaj obtožilo dveh umorov.

Zločin nekaj dni po prejemu vabila na sodišče

Vzrok spora in morebitni povod za tako grozljivo dejanje naj bi bila lastnina. Po poročanju časnika, naj bi med pokojnikoma in družino polbrata potekalo več sodnih sporov oziroma dva predkazenska postopka. Sodišče naj bi razsodilo, da mora osumljenec polsestri plačati okoli 50.000 evrov, zato naj bi mu dali plombo na stanovanje. V drugem primeru pa naj bi sodišče razsodilo, da je bil vpis lastništva polbratove družine na kmetijo in hišo umorjenih nezakonit ter da se mora kot lastnik kmetije ponovno vpisati umorjeni 83-letnik. V začetku avgusta naj bi vpleteni prejeli vabila na sodno obravnavo, nekaj dni zatem pa se je zgodil zločin, še navaja časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija