PO KORONI IMAJO ZAHODNI SOSEDJE NOVE SKRBI: Problematična meja s Slovenijo, skokovit porast prihodov migrantov

Svet

Glede na podatke italijanskega notranjega ministrstva je od začetka leta v državo prek Sredozemskega morja prispelo že okrog 14.800 migrantov, kar je 10.000 več kot v enakem obdobju lani, obenem pa 3000 manj kot leta 2018. V nasprotju z ostalimi leti jih je letos večina, 41 odstotkov, prišla iz Tunizije.

Poleg tega je 15 odstotkov migrantov iz Bangladeša, šest odstotkov iz Slonokoščene obale, pet odstotkov iz Alžirije, po trije odstotki pa iz Sudana, Pakistana in Maroka.

Med na novo prispelimi je bilo nekaj več kot 1700 mladoletnikov brez spremstva, kar je več kot v celotnem lanskem letu, obenem pa manj kot v letih pred tem.

Poleg beguncev in migrantov, ki so prispeli na Sicilijo, Lampeduso in Sardinijo, je tudi precej prihodov prek meje s Slovenijo, podatke ministrstva povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Migrante iz Tunizije naj bi v skladu z dogovorom vlad obeh držav vračali nazaj v domovino. Poleg tega so tunizijske varnostne sile po poročanju medijev v soboto prijele deset vodilnih članov tihotapske skupine, ki je prevažala ljudi iz Tunizije na Sicilijo ali Sardinijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija