PO KONCU EPIDEMIJE BI SKORAJ "POZABILI" NA 2000 MLADIH PROSTOVOLJCEV: Navsezadnje bodo le prišli do covidnih dodatkov

Slovenija

Država je naposled začela izplačevanje covidnih dodatkov za dijake in študente prostovoljce, ki so med epidemijo covida-19 delali v javnih zavodih, je na izjavi za medije povedal državni sekretar na obrambnem ministrstvu Rudi Medved. Do zamika je prišlo, ker so si v zavodih zakon tolmačili po svoje, izpostavljena sta bila oba klinična centra.

Predsednica Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Marike Grubar je povedala, da so marca začeli sistematično evidentiranje prostovoljcev, ki niso prejeli dodatka. "Ugotovili smo, da je upravičencev, ki so se obrnili na nas, vsaj 2000. Junija smo se odpravili na ministrstvo za obrambo, k državnemu sekretarju Medvedu, kjer so za nas imeli posluh in začeli urejati problematiko," je dejala.

[IZPLAČEVANJE COVID DODATKOV] ???????? Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je pričela z izplačevanjem...

Objavil/a Študentska organizacija Slovenije - ŠOS dne Sobota, 29. oktober 2022

S temi podatki so sicer najprej pristopili do odločevalcev v prejšnji vladi, vendar so naleteli na zaprta vrata in na tolmačenje zakona, češ da študenti in dijaki do tega dodatka večinoma niso upravičeni. Grubarjeva je dodala, da do zavračanja izplačil prihaja, ker zavodi različno tolmačijo 77. člen zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19.

Medved je spomnil, da je prejšnje vodstvo obrambnega ministrstva ugotovilo, da je upravičencev približno 50, tako so izplačali dodatke v skupni višini 67.500 evrov. Po zadnjem izračunu, ki pa še ni končen, pa bo ministrstvo izplačalo dodatke v višini 2.530.482 evrov, doslej so namreč zbrali 12.389 popolnih zahtevkov. Medved zagotavlja, da bodo dodatki izplačani tudi v prihodnjem letu.

Po besedah predsednika Dijaške organizacije Slovenije Simona Trussevicha so na sestanku od državnega sekretarja prejeli jasno obljubo, da bodo denar prejeli vsi upravičenci. Ob tem ga skrbi, da do izplačil ni prihajalo, ker si v nekaterih bolnišnicah in socialnovarstvenih zavodih direktorji zakon tolmačijo po svoje.

Medved to pripisuje neživljenjskemu odnosu predstojnikov teh zavodov, ki da imajo točne evidence kje, kdaj in kako so dijaki in študentje pri njih delali. Pri tem je izpostavil posamezne oddelke ljubljanskega in mariborskega univerzitetnega kliničnega centra. Da se to dogaja v dveh največjih zdravstvenih zavodih je po mnenju državnega sekretarja 'pomembno in simbolično sporočilo'.

V ŠOS sicer niso zaznali sistemskih razlogov zakaj se to dogaja. Upravičence, ki so se s prošnjo za izplačila obrnili na zavode, so praviloma odpravile glavne medicinske sestre ali kdo višje po plačni lestvici s pojasnilom, da le sledijo tolmačenju direktorja, je pojasnila Grubarjeva.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  08 .11. 2022 ob  14: 59
‼️NEME ŽRTVE CEPLJENJA DOBIVAJO GLAS‼️
Vse svetovne vlade so ves čas govorile o popolni varnosti genske terapije proti Covidu-19. Zavarovali boste sebe, predvsem pa druge. Ljudje so se tako večinoma iz SOLIDARNOSTI in ne zaradi ZDRAVJA tudi cepili. Enkrat, dvakrat, trikrat, nekateri tudi štirikrat. Cepili so tudi otroke. Verjeli so predstavnikom vlade, predvsem zdravstvenim ministrom in t.i. strokovnjakom iz skupin za obvladovanje Covida-19. Na misel jim ni prišlo, da je resnica popolnoma drugačna. Niso hoteli ali mogli verjeti, da bi jih zdravniki in politiki pošiljali v smrt. Ljudje morda dvomijo v resnicoljubnost politikov glede financ, pa kakšnih verodostojnosti spričeval. Da bi pa namerno zdravstveno škodili, ne to pa ne pride v poštev. Posebej zdravniki ne. Saj so zavezani Hipokratovi prisegi, a ne?
In vendarle se je natanko slednje tudi zgodilo. Številni starejši in v zadnjem času tudi mlajši ljudje so umrli in še umirajo, iznenada ali za najštevilčnejšimi boleznimi, ki so navedene v Pfizerjevih dokumentih, katere so jih hoteli za 75 let skriti. Umirajo tudi slavni ljudje, športniki, znane osebnosti ali se nenadoma pojavijo na televiziji z zategnjenim obrazom ali kakšno drugo »hibo«.
Številni ljudje imajo po cepljenju zelo hude poškodbe. To so tisti ljudje, ki so zvesto sledili napotkom in priporočilom zdravniške stroke ter politikov. »Gre za vaše starše, stare starše, da jih ne boste okužili. Cepite se. Čim prej«. Sedaj so ti preprosti in nič slabega misleči ljudje v strahotni stiski. Še pred nekaj časa popolnoma zdravi, v vrhunski zdravstveni formi, z voljo do življenja in velikimi ambicijami so obsedeli na invalidskih vozičkih ali se kako drugače prebijajo čez življenje.
»Ne vemo, kaj vam je. Verjetno je psihosomatskega izvora«. Tako pravijo zdravniki, ki so jim tišali iglo v ramo in jim sedaj predpisujejo pomirjevalne tablete ali tablete proti depresiji. Povezave s cepljenjem pa ne vidijo. To je tabu tema in o tem se ne sme govoriti. Nekateri, vendar redki se prebijejo do zdravnikov, ki so spregledali, da gre za poškodbe po cepljenju in jih začnejo obravnavati. Vendar zavarovalnice tega ne krijejo. Tisti, ki imajo, plačajo. Tisoče evrov za čiščenje krvi in druge tretmaje razstrupitve ali terapije po različnih boleznih.
Ljudi, ki so tako grdo prevarali prav ti zdravniki, ki so jih silili k cepljenju in politiki, ki so jim nabijali slabo vest ali grozili s prenehanjem delavnega razmerja, so sedaj pustili na cedilu. Jih ne zanimajo več. Svojo nalogo, za katero so prejeli mastne koronske dodatke so opravili, bolniki pa naj se znajdejo, kakor se hočejo. Še najraje bi jih verjetno izbrisali iz obličja zemlje, saj jim zbujajo slabo vest.

Žrtve cepljenja ne vedo, kakšna je njihova prihodnost. Zagotovo je le eno: da takšna, kot je bila pred to usodno odločitvijo iz solidarnosti, ne bo nikoli več.
V Nemčiji se počasi, ampak vztrajno prebija v uradne medije tudi ta- ta druga plat obveznega cepljenja proti Covidu-19, ki je pahnilo milijone v smrt ali v življenje, ki si ga ne želijo živeti.

Prevod: prof. Tjaša Vuzem, dipl.germ.
manemebasat |  07 .11. 2022 ob  18: 38
Poleg vaega denarja, ku ste ga nezakonito zmetali v denarnice farmacevtske mafije za smrtonosna cepiva, sedaj se naprej nakladate s tem covidom, ki je bil ena velika izmisljotina in nateg mracnih sil sveta!