PO KNJIŽNEM SEJMU S KAVČA ZDAJ SEJEM NA ZRAKU: Povezal bo štiri mesta, med njimi Koper

Koper

Štiri slovenska mesta bo od danes do nedelje povezal Sejem na zraku, ki so ga v okviru Slovenskih dnevov knjige pripravili v Ljubljani, Unescovem mestu literature. Sejmi bodo tudi v Kopru, Celju in Novem mestu. Sledili bodo Sejmu s kavča, ki ga je Javna agencija za knjigo RS z Ljubljano in založniki izpeljala ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprilu.

"Potem ko so bile prireditve odpovedane, knjigarne zaprte in je prodaja lahko potekala le prek spleta, smo dočakali čas, ko lahko dobre knjige spet kupujemo v živo in se ob njih družimo. Številni založniki so tudi v preteklih mesecih kljub negotovim razmeram izdajali knjige, ki jih bodo končno lahko ponudili in predstavili - v živo," piše v sporočilu za javnost.

V Ljubljani bo sejem potekal vsak dan do nedelje med 10. in 20. uro na vrtu Društva slovenskih pisateljev (DSP). Tam bodo odprli tudi kavarno, na stojnicah pa se bo predstavilo 30 založnikov s svojim sejemskim izborom in popusti.

Ponudbo si prej lahko ogledate na spletu

Sodelujoči založniki sicer že od torka svojo ponudbo predstavljajo na spletni strani mestoliterature.si, kjer obiskovalce spodbujajo, da si jo pregledajo vnaprej in čas na sejmu, ki bo glede druženja še vedno omejen, v čim večji meri izkoristijo za komunikacijo z založniki. Na njem bo namreč lahko prisotno omejeno število obiskovalcev, ti pa bodo morali ohranjati primerno razdaljo.

Knjižni sejem bo tudi pred knjigarno Libris v Kopru.

Sejem so pripravili kot odgovor na stanje, ki morda še nekaj časa ne bo dopuščalo večjih knjižnih sejmov in literarnih prireditev. "Ni samoumevno, da imamo dobre knjige in založbe, ki opravljajo svoje delo na visoki kakovostni ravni. Ohranimo jih lahko le s kupovanjem in branjem knjig. To je tudi edina možnost za večanje vloge in pomena branja knjig, za držanje smeri, v katero hočemo," je povedala Tina Popovič iz pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature. Naziv je Ljubljana dobila leta 2015, pisarna pa od leta 2017 deluje na Vodnikovi domačiji.

V ostalih treh mestih sejem pripravljajo trije knjigarnarji in založniki, ki bodo mize in police s knjigami postavili na javnem prostoru pred svojimi knjigarnami. Odprt bo danes in v soboto med 10. in 18. uro, in sicer v Kopru pred knjigarno Libris, v Celju pred knjigarno Antika ter v Novem mestu pred knjigarno Goga.

Sejem bo potekal v času Slovenskih dnevov knjige, ki se letos s svojim programom predstavljajo na spletu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija