PO KINOUSPEŠNICI JUŽNI VETER PRIHAJA INDIGO KRISTAL: Koprski publiki dobro znani Miodrag Radonjić v vlogi Vuka (VIDEO)

Slovenija

Po izjemni kinouspešnici Južni veter prihaja v naše kinematografe še en film, v kateri se pod vlogo protagonista podpisuje Miodrag Radonjić. To je film Indigo Kristal. Premiera bo nocoj ob 19.00 v Cineplexx Ljubljana Rudnik, kjer bo tudi filmska ekipa z igralci Pavlom Mensurjem, Milošem Petrovićem Trojpec, Denisem Murićem, scenaristom in režiserjem Luko Mihailovićem ter Radonjićem, ki se je tokrat pomeril tudi v vlogi producenta.

Zgodba filma Indigo Kristal se odvija v štirih dneh in spremlja 30-letnega Vuka, ki se vrača iz zapora. Zaradi samomora najboljšega prijatelja skuša na predvečer obletnice tragedije rešiti njegovega mlajšega brata. Opremljen z novimi izkušnjami začne Vuk naporno pot vključevanja v družbo, istočasno pa želi tudi ugotoviti, zakaj je bil izpuščen iz zapora dve leti prej.

V vlogi protagonista Vuka se predstavlja Miodrag Radonjić, ki je tokrat prevzel tudi delo producenta. Večini znan po vlogi Baća v kinouspešnici Južni veter, pa tudi iz gledaliških predstav v koprskem teatru"Zame to predstavlja zelo podoben podvig glede na to, da samega sebe pri vsem, kar počnem, doživljam bolj kot kreativnega producenta. Vsekakor je to dodaten napor, je pa tudi izziv in velika odgovornost," je pred nocojšnjo premiero v Ljubljani za naš portal dejal Radonjić.

Indigo in Kristal predstavlja dve generaciji. Prva je Indigo, rojena v letih 1988 od 1998, in druga Kristal, rojena v letih od 1998 do 2008. "Gre bolj za paradigmo predvojnih in povojnih generacij, ki jih je režiser Luka Mihailović uporabil kot sredstvo za simbole časov, ki so za nami," opisuje zgodbo Radonjić.

Film je že naletel na odlične odzive publike, poseben pa je tudi po tem, da ga predstavljajo v črno-beli tehniki. Za to so se odločili zaradi posebne atmosfere, ki jo črno-bela barva doprinese k sami zgodbi in filmu. "Ko ga boste videli, sem prepričan, da si ga ne boste mogli zamisliti drugače kot črno-belega. Največja zahvala za to gre našima direktorjema fotografije Vladimiru Djuriću in Vladimiru Milivojeviću Bugiju," razlaga Radonjić, ki smo ga v Sloveniji že spoznali kot Baća. O primerjavi obeh likov pravi:

"Razlike med likom Baća v Južnem vetru in Vukom v Indigo Kristal so velike. Baća je ekstrovertiran in impulziven, medtem ko je Vuk introvertiran in umirjen. Baća pripada razredu, ki ima denar in v njem uživa, medtem ko je Vuk nek vrste marginalec in na novem začetku."

Do sedaj si je film Indigo Kristal ogledalo že več kot 130.000 gledalcev in kot zaključuje Radonjić, vas ne bo pustil ravnodušnih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija