PO ENEM TEDNU REŠILI TELIČKA GOMZIJA: Pomoč za preživele živali (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Zdaj, ko so ljudje večinoma na varnem in njihova življenja niso več ogrožena, rešujejo živali, tudi s pomočjo helikopterjev. Na kmetiji v Lučah je poplave preživel dva meseca star teliček Gomzi, ki je ostal zakopan v blatu in ruševinah. V Ljubnem ob Savinji pa je posadka policijskega helikopterja rešila dva pujsa. Tudi gorski reševalci so v preteklih dneh rešili lepo število živali.

Telička Gomzija so rešili po skoraj enem tednu. Vojaki so ga izkopali s pomočjo bagra. Zadnje mleko je dobil prejšnji četrtek, primanjkovalo mu je sena, je pa preživel.

UPDATE: TELIČEK JE REŠEN !!!!!! ČAKAMO HELIKOPTER, SAJ MORA NUJNO NA KLINIKO! HVALA POSREDOVANJU Tina Gaber & Dr. Robert...

Objavil/a Društvo Pasja nota dne Četrtek, 10. avgust 2023

Gre za domačijo družine v Lučah, ki jo je prizadel plaz blata. Hiša jo je še kolikor toliko dobro odnesla, uničilo pa je hlev, v katerem je blato zasulo osem glav govedi. Slišalo se je le še mukanje telička, do katerega pa se reševalci niso mogli prebiti, saj je bilo preveč tvegano.

Še eden od rešenčkov, ki smo jih skupaj z njihovo družino v teh dneh prepeljali na varno. ????❤️ Slovenska...

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Ponedeljek, 07. avgust 2023

Rešitev so začeli iskati preko Društva Pasja nota, nujno so potrebovali bager. Klicu so se odzvali vojaki slovenske vojske in danes, ko so se zadeve dovolj umirile, je reševanje lahko steklo.

Z območja Ljubnega ob Savinji pa je posadka policijskega helikopterja pomagala rešiti dva pujsa, ki sta poleg kobile edina preživela neurje. Kobila se je uspela rešiti sama, pujsa pa so s pomočjo helikopterja prestavili na varnejšo lokacijo. Družina je v povodnji izgubila praktično celo kmetijo – dom, hlev in kmetijsko mehanizacijo, živali so poginile.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija