PO DOPOLDANSKEM PROMETNEM KAOSU V KOPRU: Naval tovornjakov po prazniku običajen, gnečo pričakujte tudi 3. maja (VIDEO)

Koper

Povečan promet tovornjakov, ki je danes dopoldne ohromil promet na primorski avtocesti pred Koprom, je običajen po praznikih, ko velja omejitev prometa tovornih vozil, so pojasnili v Luki Koper. Zagotovili so, da je operativno delo v pristanišču ves čas potekalo normalno in brez omejitev, to pa bodo v družbi zagotavljali tudi v prihodnjih dneh.

Poleg povečanega prometa tovornih vozil na avtocestnem križu so k stanju, ki je na koprskih mestnih vpadnicah in lokalnih cestah v neposredni bližini pristanišča vladalo že od zgodnjega jutra, dodatno prispevale zapore dela cestišča na hitri cesti od Škofij proti Bertokom.

Kako je bila videti dolga kolona tovornih vozil si lahko ogledate v spodnjem prispevku Neje Jerebičnik. 

Navzlic močnemu poprazničnemu navalu tovornjakov v koprsko pristanišče je operativno delo v pristanišču ves čas potekalo normalno in brez omejitev, ki bi kakorkoli oteževale prometno situacijo, so zagotovili v Luki Koper.

Spoštovani, povečan promet tovornjakov na avtocestnem križu in koprskih vpadnicah je običajen po praznikih, ko velja...

Objavil/a Luka Koper dne Petek, 28. april 2023

Vsi trije kamionski vhodi so po njihovih navedbah od jutra polno pretočni, gneče niso zaznali niti znotraj pristanišča. Kljub temu pravijo, da so okrepili prisotnost ekip na terenu in s preusmerjanjem prometa na Bertoški ter Serminski vhod poskušali karseda razbremeniti lokalne vpadnice.

V Luki Koper napovedujejo, da bodo tudi v prihodnjih dneh storili vse, kar je v njihovi moči, da bodo še naprej zagotavljali popolno operativnost pristanišča in polno pretočnost prometa na vseh treh vhodih.

Ker prihaja konec tedna, ki mu sledita dva praznična dneva, ko bo spet v veljavi omejitev prometa za tovorna vozila na slovenskih avtocestah in hitrih cestah, podobne razmere kot danes pričakujejo v sredo, 3. maja. Voznikom zato svetujejo, da to upoštevajo pri načrtovanju poti in se skušajo izogniti prometu v jutranjih konicah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija