PO DOLGEM ČASU JE VLADA ODPRAVILA ŠE ENO PREPOVED: Predložiti boste morali negativen test

Slovenija

Vlada je sprejela odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, ki bo veljal od sobote do 5. februarja. Novost je, da bodo v zadnjem času prepovedana vozniška usposabljanja zdaj mogoča ob predložitvi negativnega testa tako na strani izvajalcev kot uporabnikov.

Odlok določa, da lahko izvajalci vozniških usposabljanj ta izvajajo skladno s sprejetimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in pod pogojem, da imajo izvajalci negativen izvid hitrega testa ali testa PCR, opravljenega v Sloveniji, ki ni starejši od 72 ur.

Za potrošnike oz. uporabnike vozniških usposabljanj medtem velja, da je udeležba pri izvajanju dejavnosti dovoljena tistim, ki predložijo negativni izvid hitrega testa ali testa PCR, opravljenega v Sloveniji, ki ni starejši od 24 ur.

Te omejitve veljajo za dejavnosti usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil, izvajanja programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in dodatnega usposabljanja za varno vožnjo ter tudi programa izobraževanja in dodatnega usposabljanja izvajalcev omenjenih dveh programov.

Prav tako veljajo za začetna in obnovitvena usposabljanja voznikov za prevoz nevarnega blaga, usposabljanja in preizkuse znanja za pridobitev temeljnih kvalifikacij za voznike motornih vozil v cestnem prometu, redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij, preizkuse znanja za pridobitev spričevala o strokovni usposobljenosti upravljavca prevozov, osnovna strokovna usposabljanja ter preizkuse usposobljenosti spremljevalcev izrednih prevozov in osnovna strokovna usposabljanja in preizkuse znanja kandidatov za cestninske nadzornike in njihova periodična strokovna izpopolnjevanja.

Za Javno agencijo za varnost prometa medtem veljajo pri izvajanju izobraževanj in dodatnih usposabljanj učiteljev vožnje, učiteljev predpisov in strokovnih vodij šol vožnje, usposabljanj za ocenjevanje na vozniškem izpitu in dodatnih usposabljanj ocenjevalcev na vozniškem izpitu, osnovnega in obdobnega strokovnega usposabljanja ter preverjanja usposobljenosti presojevalcev varnosti cest, edukacijskih in psihosocialnih delavnic, preventivnih programov, kampanj in akcij za varnost cestnega prometa na javnih krajih ter vozniških izpitov.

Pogoj hitrega testa ali testa PCR medtem ne velja za pravne osebe in samostojne podjetnike posameznike, ki izvajajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije s področja motornih vozil, ter pooblaščene organizacije, ki izvajajo postopke in naloge v tahografskih delavnicah, redne in vmesne preglede cistern ter preglede vozil za izdajo certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga.

Pogoj ne velja, če je pri ponujanju in prodajanju blaga in storitev zagotovljen najmanjši možni stik s potrošniki in so upoštevana vsa higienska priporočila NIJZ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  28 .01. 2021 ob  22: 12
Cepci, testiranje vsak drugi dan?!