PO DESETIH PORAZIH KONČNO DO PRVE ZMAGE: Koprčanke ugnale velike favoritinje iz Nove Gorice

Slovenija

Odbojkarice Luke Kopra so na zaostali tekmi 6. kroga 1. DOL za ženske v Novi Gorici premagale GEN-I Volley s 3:2 (-16, 19, 23, -16, 11).

Odbojkarice Luke Kopra so po desetih porazih vendarle dočakale prvo zmago v prvenstvu. Presenetljivo so se prvih dveh točk veselile v Novi Gorici, pri ekipi, ki je bila na papirju velik favorit, saj je v zadnjem času popravila formo ter nanizala nekaj zmag. Če bi zmagala še tokrat, bi se celo prebila na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Po prvem nizu, v katerem so Koprčanke osvojile vsega 16 točk, je tudi kazalo, da ne bodo imele težkega dela, v nadaljevanju pa se je vso obrnilo na glavo. Gostje so zanesljivo dobile drugega, nato pa še izenačenega tretjega, že takrat je bilo jasno, da bodo osvojile vsaj prvo točko. Četrtega so spet prepričljivo izgubile, v petem pa bile spet boljše od tekmic in prišle do zmage, za katero so zaslužni predvsem servisi in obramba.


* Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 40, sodnika: Pevc, Novak.
* GEN-I Volley: Bagherpour 3, Saš. Damjanović 4, Leban 21, P. Marušič, Goršek 15, San. Damjanović 4, Rituper 15, Banko, Š. Marušič 3, Makuc, Žigon 1.
* Luka Koper: Čopić 2, Đukić 20, Debernardi, Suljić, Trobec 13, Dakič 10, Uršič 6, Širol, Simčić, Šiljić, Kavčič 18, Lazar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija