Po Čuferju še interpelacija zoper Viranta

Vladi Alenke Bratušek se obeta še ena interpelacija. Vložila jo bo NSi in sicer zoper ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta. Podrobnosti interpelacije bo predsednica stranke Ljudmila Novak predstavila v četrtek. Virant napovedi za zdaj ne komentira.

Neuradno naj bi se v obrazložitvi interpelacije znašle Virantova napoved o zmanjševanju občin, reševanje problematike izbrisanih, pa tudi politično kadrovanje zaradi odločitev o razrešitvi na novo imenovanih načelnikov upravnih enot Mojce Kucler Dolinar in Boža Predaliča.

Da je Virant zrel za interpelacijo, je sicer nedavno dejal tudi predsednik SLS Franc Bogovič, ki je oster nasprotnik ukinja občin. kot je dejal za STA, se bodo o morebitni podpori interpelaciji še odločili, zagotovo pa je "početje Viranta takšno, da si zasluži nezaupnico".

Virant je za STA dejal, da bo interpelacijo komentiral, ko jo bo prebral.

Danes je sicer interpelacijo zoper finančnega ministra Uroša Čuferja vložila največja opozicijska stranka SDS, a je v drugih strankah za zdaj še ne podpirajo. Tudi opozicijski SLS in NSi je nista sopodpisali, o morebitni podpori pa se bodo odločili glede na Čuferjeve argumente.