PO BATTELLIJU ŽIŽA: "Osredotočil sem se na vse naše pripadnike, okoli 4500 nas je"

Izola

Felice Žiža, ki bo glede na delne neuradne izide nedeljskih volitev v DZ zastopal italijansko narodno skupnost, meni, da je k njegovi izvolitvi za poslanca prispevala kampanja, ki je bila namenjena predvsem soočenjem oz. pogovorom s pripadniki italijanske narodne skupnosti.

Felice Žiža

"Osredotočil sem se na vse naše pripadnike. Nas je, sem preštel, okoli 4500," je v izjavi za STA dejal Žiža, ki se za pomoč pri kampanji zahvaljuje svoji družini in sodelavcem, hkrati pa tudi vsem pripadnikom italijanske narodne skupnosti, ki so se po njegovih besedah v velikem številu udeležili njegovih predstavitev in soočenj.

Meni, da so prav ta soočenja prispevala k njegovi izvolitvi, saj so ga pripadniki manjšine prepoznali kot človeka, ki se zavzema za enotnost, ki "dela v ekipi in ki čuti veliko pripadnost do svoje manjšine". Programi vseh treh kandidatov, ki so kandidirali za poslanca italijanske narodne skupnosti, so namreč po njegovih besedah zelo podobni. Poleg Žiže sta kandidirala še Maurizio Tremul in Bruno Orlando.

Kot eno glavnih nalog, ki se je bo s svojim poslanskim delovanjem lotil, je Žiža izpostavil nujnost ustrezne ureditve finančne in kadrovske avtonomije regionalnega RTV centra v Kopru. "Potrebujemo finančno stabilnost, da nismo vsako leto odvisni od sveta zavoda RTV Slovenija," je dejal Žiža.

Bolnišničnega dela Žiža ne bo popolnoma zapostavil. 

Njegove prednostne naloge so med drugim še dialog z državnimi ustanovami, delo za zaščito, promocijo ter uresničevanje pravic narodne skupnosti in krepitev položaja šol.

Žiža, ki dela kot strokovni direktor izolske bolnišnice in je od 2010 tudi izolski podžupan, je povedal še, da bo delo v bolnišnici nadaljeval v obsegu 20 odstotkov. To pomeni, da bo poleg dela poslanca dodatno, enkrat tedensko delal kot zdravnik na kirurškem oddelku izolske bolnišnici. Do predaje dela novemu strokovnemu direktorju bolnišnice bo opravljal še to funkcijo. Upa, da bo predajo te funkcije opravil v mesecu ali dveh.

Roberto Battelli

Žiža bo v DZ nasledil dolgoletnega poslanca Roberta Battellija.

Kot so za STA v ponedeljek pojasnili na volilni komisiji 9. volilne enote, na območju katere volijo poslanca italijanske narodne skupnosti, je Žiža po do tedaj preštetih glasovnicah, brez glasov po pošti, prejel 44,78 odstotka glasov. Tako je premagal prvega moža Italijanske unije Maurizia Tremula, ki mu je na volitvah glas zaupalo 37,36 odstotka volivcev, in sodelavca v izolski italijanski samoupravni narodni skupnosti Bruna Orlanda, ki je prejel 17,85 odstotka glasov.

Deli novico:

Škoda |  15 .06. 2018 ob  12: 15
Je mogu ostat v zdravstvu za kar se je šolal.
Obala |  12 .06. 2018 ob  11: 46
Spoštovani Dr. Felice Žiža! Če ste znani v bolnišnica Izola je bolje da ostanete tukaj in mi pacijenti vas bomo še bolj cenili kot da greste v politiko ker se ve kaj in kako se dela v politiki.


Izjema |  09 .06. 2018 ob  07: 33
Mislim ne pljuvajte po človeku, ker si tega NE zasluži. lp,
Izjema |  09 .06. 2018 ob  07: 32
Spoštovani! Dr. Felice Žiža je zdravnik 1A, to je zdravnik, da mu lahko napišeš ime z veliko začetnico. Ne pljuvajte po človeku, ker si to zasluži. Nikoli ni pacienta odslovil, vedno je bil pripravljen pomagati in še naprej bo pomagal, če bo potrebno. Ne bodite ljubosumni in ne sejte sovraštva. G. dr. Žiži želim vso srečo na zdravniškem in poslanskem parketu! lp,
Ziza |  08 .06. 2018 ob  07: 10
Ziza je podanec in oportunisti
BOBO  |  07 .06. 2018 ob  18: 58
Ma tudi ta Batelli je vreden svojega denarja. Ga vidim več s pijačo kot bilo kje drugje . Megla od človeka.
Sovražni govor |  07 .06. 2018 ob  07: 41
Tukaj vas je kar nekaj,ki pišete in širite sovraštvo med ljudmi,pa čeprav vas je kar nekaj prišlo iz drugih krajev slovenije in prejšnje države.Preden,kaj napišete pometite pred svojim in pragom svojih prednikov.
Torej |  07 .06. 2018 ob  07: 05
kdor ga pozna kot zdravnika, ve, da je top in je tudi top iz človeškega vidika, kar ni tako zelo pogosto. En dan na teden, ki vas tako moti, je po zakonu, če hoče obdržat še naprej licenco zdravnika. Ampak slovenceljni kot slovenceljni, narod vrtičkarjev. Morda bi si kdo od vas dežurnih pljuvačev čez vse moral kakšnega Cankarja naštudirat, bi vam postalo marsikaj jasno o vas samih, kar vam očitno ni.
Bones |  06 .06. 2018 ob  15: 02
ma kaj vam ni jasno? bo vsaj en dan na teden DELAL.
@jurij |  06 .06. 2018 ob  13: 56
kako ne gre? Zjutraj pridno dviguješ roke, popoldne pa vrtiš nož v operacijski dvorani.
Slovencev pa |  06 .06. 2018 ob  13: 06
Ni niti 4500
jurij |  06 .06. 2018 ob  12: 21
naj bo zdravnik ali pa poslanec .Oboje ne gre.
1