PO ARETACIJI MALČANSKEGA BRIVCA: Policija razkrila, kako se je odločil ugrabiti Moniko

Kronika

Potem ko so v Srbiji v nedeljo po 17 dneh iskanja prijeli zloglasnega pedofila in posiljevalca Ninoslava Jovanovića, je direktor srbske policije Vladimir Rebić medijem razkril nove podrobnosti o Malčanskem brivcu, ki je 20. decembra lani ugrabil 12-letno Moniko Karimović. Rebić je povedal, da je Jovanović pred tožilcem na sodišču razkril, da je odločitev za ugrabitev Monike sprejel v trenutku, ko jo je srečal na poti v šolo.

Jovanović naj bi se Moniki predstavil kot električar, ki mora na njeni šoli opraviti določena dela, in jo zaprosil, če mu pokaže pot do šole. Nato jo je porinil v vozilo, je povedal Rebić.

Zloglasni pedofil je bil na ugrabitev pripravljen. Priskrbel je zaloge hrane in vode, načrtoval je, kam se bo z žrtvijo skril. Tožilcu je opisal tudi, kje in kdaj je ukradel vozilo.

Med aretacijo pa 46-letnik ni bil agresiven. "Policija ga je obkrožila, on pa je legel na tla. Pri sebi ni imel dokumentov, zato je minilo nekaj časa, preden smo potrdili, da gre za pravo osebo. Zaenkrat nimamo podatkov, da bi Jovanović imel pomočnika," je povedal Rebić. Aretirali naj bi ga potem ko je iz znančeve hiše skušal ukrasti hrano. Ob prijetju naj bi policiste prosil, da ga ne tepejo, ker ni jedel že devet dni.

Je pa policija naredila simulacijo trase, po kateri se je Jovanović gibal v zadnjih 17 dneh – šlo naj bi za področje v velikosti 180 kvadratnih metrov, piše portal 24sata.hr. "Gre za ogromen prostor, zato smo tudi potrebovali več časa, da ga najdemo," je dejal Rebić in dodal, da si je pedofil pripravil tudi več skrivališč.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija