PO AFERI V IZOLI NOV PRIMER PONAREJENE DIPLOME: Izdajala se je za medicinsko sestro, razkril jo je slab ponaredek

Slovenija

Po tem, ko je javnost šokiralo razkritje, da je medicinska sestra s ponarejeno zdravniško diplomo opravljala pripravništvo v izolski bolnišnici, je prišel na dan nov primer ponarejene diplome, tokrat iz trboveljske bolnišnice.

Kot je poročal portal 24ur, je medicinska sestra v Trbovljah delala dober mesec dni, odkrili pa so jo januarja letos, saj je bil ponaredek diplome zelo slab. Kadrovska služba je opazila, da se žig z njene diplome lahko izbriše in takoj so posumili, da gre za ponaredek. Obenem so ugotovili, da ženska ni nikoli končala študija in kot kaže, nima narejene niti srednje zdravstvene šole. Po poročanju spletne strani so v trboveljski bolnišnici zagotovili, da nikoli ni delala s pacienti. O odkritju so takoj obvestili policijo in tudi zbornico zdravstvene in babiške nege, ki vodi register diplom in šolanj, ko gre za medicinske sestre.

Lažna zdravnica v Izoli ni imela najosnovnejšega znanja

Kot je včeraj še poročal portal 24ur, je postalo jasno, da je mlada ženska v svojih dvajsetih, ki se je v izolski bolnišnici izdajala za diplomantko mariborske medicinske fakultete, delala že na kirurškem bloku, preden so jo odkrili na urgenci. Ženska je na kirurškem oddelku le opazovala operacije in asistirala mentorju, pri svojem delu pa ni odločala o zdravljenju in diagnozah bolnikov.

Zapletlo se je, ko je spomladi 2017 prišla na urgenco, saj ni znala prepoznati bolečine in ustrezno ukrepati, je za spletno stran pojasnil zdravnik Gorazd Plevnik. Ko ni znala odgovoriti niti na njegova najbolj osnovna vprašanja, je lažno diplomantko naznanil zdravniški zborniciPolicija o zadevi zdaj vodi predkazenski postopek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija