PO 16 LETIH NE BO VEČ V ISTRI: Selijo ga v Šibenik

Istra

Festival reggae in drum and bass glasbe Seasplash bodo letos po 16 letih iz Pulja prestavili v Šibenik, so sporočili organizatorji iz združenja Seasplash. Na letošnjem festivalu bodo med drugimi nastopili Lee "Scratch" Perry, Mad Professor in Scientist.

Letošnji 17. Seasplash bo potekal na rtu in plaži Martinska, ki se nahaja na srimskemu polotoku nasproti mesta Šibenik in vhoda v šibeniško pristanišče. Med festivalom od 18. do 21. julija so obiskovalcem obljubili sprostitev ob morju in na soncu ter najboljše od hrvaškega in mednarodnega reggaea, duba, drum and bassa, jungleda, skaja in punka. Nosilci festivalskih programov bodo legende dub in reggae glasbe Lee "Scratch" Perry, Mad Professor in Scientist, napovedujejo organizatorji.

Perry je 80-letni glasbenik in producent z Jamajke, ki je prejel vrsto mednarodnih glasbenih nagrad, vključno z grammyjem za najboljši reggae album. Sodeloval je s številnimi glasbeniki, med njimi so Bob Marley in The Wailers, The Clash in Beastie Boys.

Lee "Scratch" Perry

Mad Professor je lani navdušil obiskovalce Seasplasha na trdnjavi Punta Christo v Pulju. V več kot tridesetletni karieri je svoj Ariwa studio uveljavil kot enega najbolj znanih za dub glasbo. Sodeloval je pri izdelavi nekaj sto albumov, med drugimi tudi z izvajalci kot so Massive Attack, Depeche Mode, Beastie Boys in Jamiroquai.

Pred skoraj 40 leti je kariero začel tudi Hopeton Brown, bolj znan kot Scientist. Ustvaril je že več kot 50 albumov ter neštete produkcije plošč drugih glasbenikov, kot so Barrington Levy, Dona Carlos, Gladiators in Israel Vibration. Na Seasplashu bo nastopil prvič, so še zapisali organizatorji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija