PO 10 LETIH PRIŠEL IZ ZAPORA IN ŽE ZAČEL ROVARITI PO PRIMORSKI: Samo v Izoli ga sumijo 12 kaznivih dejanj

Kronika

Izolski policisti so v sodelovanju z ljubljanskimi kolegi zaključili preiskavo serije več kaznivih dejanj s področja klasične kriminalitete. Osumljenec, 34-letnik iz Ljubljane, ki je tudi odvisnik prepovedanih drog, je bil prijet na območju Ljubljane, čaka pa ga kazenska ovadba za vlome v stanovanjske objekte, gostinske lokale in tatvine koles iz kleti stanovanjskih blokov ter kombiniranega vozila, s katerim je celo povzročil prometno nesrečo in s kraja pobegnil. Vozniškega dovoljenja ne poseduje.

Prometna nesreča se je zgodila 26. avgusta 2019 izven naselja Turjaki. Policisti PP Ribnica so našli na bok prevrnjen odtujen kombi, v katerem ni bilo voznika. V kombiju je bilo več koles, ki jih je voznik pred tem ukradel med vlomom v trgovino na območju PP Sežana. Policisti PP Ljubljana Bežigrad so istega dne, zaradi obravnavanja kaznivih dejanj na svojem območju, prijeli osumljenega 34-letnika, ki jim je med postopkom izročil prometno dovoljenje ukradenega kombija.

Kazniva dejanja je izvrševal v času od konca meseca maja, ko je bil iz zapora izpuščen na prostost (po odsluženi kazni zapora 10 let, prav tako za kazniva dejanja klasične kriminalitete) pa do konca avgusta letos, na območju Obale, Sežane, Nove Gorice in Ljubljane.

Med preiskavo bilo ugotovljeno, da je osumljeni samo v Izoli storil vsaj 12 premoženjskih kaznivih dejanj, od tatvin do vlomov v poslovne in stanovanjske objekte, v katerih je ukradel prej omenjen kombi, devet koles, UPS napajalnik za osebni računalnik, 3000 evrov gotovine, kovček z orodjem in podobno. Policisti še vedno nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Ljubljančanu so policisti odvzeli prostost, mu zasegli ukradene predmete in ga s kazensko ovadbo za več kaznivih dejanj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija