PLOŠČATA ZEMLJA: Eksperiment, ki ga je stal 18.000 evrov (VIDEO)

Svet

Pred kratkim umrli 62-letni električar Bob Knodel je bil eden izmed mnogih zagovornikov teorije, da je Zemlja ploščata. Kljub temu da je večkrat dokazano, da je Zemlja okrogla, nekateri ljudje še vedno verjamejo v to teorijo zarote. Knodel se je odločil, da bo s svojim eksperimentom dokazal, da se Zemlja sploh ne vrti in da znanost laže. Za ta namen je uporabil laserski žiroskop, ki naj bi pokazal, da se Zemlja ne vrti, za svoj eksperiment pa je porabil več kot 18.000 evrov.

Bob Knodel

S svojim poskusom je Knodel sodeloval z Netflixom (dokumentarni film Behind the Curve), predvajal pa ga je tudi na svojem Youtube kanalu. A so rezultati eksperimenta pokazali ravno nasprotno od tega, kar je Knodel pričakoval. Laserski žiroskop je namreč pokazal, da se Zemlja vrti.

Knodel se je sprva upiral temu, kar so pokazali rezultati, saj so bili v nasprotju z njegovimi prepričanji. Kasneje pa je priznal, da so njegovi poskusi dokazali, da je Zemlja okrogla. Kljub temu pa njegovi privrženci v teoriji zarote tega dejstva še vedno ne sprejemajo.

Film Behind the Curve obravnava teorijo ploščate Zemlje in različne ljudi, ki verjamejo v to teorijo zarote. Poleg Knodela v filmu nastopajo tudi drugi zagovorniki teorije ploščate Zemlje, medtem ko znanstveniki razkrivajo, kako in zakaj je Zemlja okrogla.

Čeprav so rezultati Knodelovega eksperimenta jasno pokazali, da se Zemlja vrti, pa še vedno obstaja veliko ljudi, ki verjamejo v teorijo ploščate Zemlje. To kaže na moč teorij zarote, obenem pa tudi razkrije, kako lahko nekateri ljudje zavračajo znanstvene dokaze v prid svojim lastnim prepričanjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija