PLAŽA V STRUNJANU DOBILA NOVO PODOBO: Poglejte, kako so jo prenovili (FOTO)

Piran

Priljubljena strunjanska plaža bo letošnjo kopalno sezono, ki se bo sicer začela prihodnji mesec, pričakala v novi podobi. V prenovo, ki se je začela novembra lani in je trajala do marca, so v Termah Krka vložili okoli 350.000 evrov, pri čemer so obsežen del kopališča ozelenili, poenotili njegovo podobo in razširili ležalne površine.

Za 600 metrov dolgo strunjansko plažo, kjer bo letos že 23. leto zapored zaplapolala modra zastava, že desetletja kot najemnik skrbijo v Termah Krka, kjer so se ob upoštevanju omejitev zaradi umestitve v območju krajinskega parka lotili obsežne prenove, je na današnji novinarski konferenci povedala vodja Krkine poslovne enote Talaso Strunjan Silvana Ilić Topić.

Konkretno so območje vzdolž celotne plaže pod borovci nasuli z gramozom in tako razširili ležalne površine, preostalih 4600 kvadratnih metrov površin so ozelenili in vgradili zalivalni sistem. Kjer je bilo potrebno, so poenotili tlake in dodali okoli 450 kvadratnih metrov lesenih teras, površino nekdanjega igrišča za odbojko so prav tako ozelenili in s tem razširili ležalne površine.

Prenova je zajela še zasaditev novih dreves, ureditev otroškega igrišča, novo razsvetljavo in namakalni sistem, sanacijo betonskih tal na prehodu v morje, zamenjavo neustreznih kanalizacijskih cevi, priklop obstoječih plažnih tušev na meteorno kanalizacijo, zamenjavo javnega vodovoda od plažnega bara Cavedin do konca kopališča ter postavitev nove info točke.

Uradna otvoritev plaže je predvidena za 19. junij. Po besedah vodje Talasa Strunjan sicer še vedno čakajo na točna navodila pristojnih, a je že zdaj jasno, da kopalcev ne bo malo. Že tradicionalno prevladujejo slovenski gosti, ki jih v velikem številu pričakujejo tudi letos. "Vsekakor bomo morali upoštevati neko varnostno razdaljo in druge zaščitne ukrepe, ki nam jih bodo predpisali," je dodala.

Na novinarski konferenci sta bila prisotna tudi piranski župan Đenio Zadković in direktor upravljalca plaže Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič. Slednji je pojasnil, da je plaža sicer dostopna za vse, a da se zaradi omejitev, povezanih s covidom-19, utegne zgoditi, da bo upravljalec presodil, da je plaža polna, ter jo posledično zaprl oz. omejil število obiskovalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .05. 2020 ob  07: 56
11
že doslej ena najbolj urejenih in najlepših plaž !!!! sramotno urejeno parkirišče pokvari vse!!!! že zdavnaj bi ga morali ozeleniti in zamenjati butaste avtomate za parkirnino, ki sprejemajo samo kovance. in butasto je, da si moraš vnaprej določiti, koliko ur boš na plaži. ni bolj enostavno in normalno, da na vhodu parkirišča na rampi vzameš listek in ob odhodu plačaš parkirnino jQuery1123012878349180138704_1589953066488?
Tom |  20 .05. 2020 ob  07: 20
Všečno, ampak ali je to 350.000. Ampak saj nima veze. Cel članek kazi prisotnost in slika GGM, osebe, ki je naredil in dela neskončno škodo, v zadnji verziji/prisotnosti v Piranu.