Plavje: Pomoč sosedov je bila ključnega pomena

Koper

Na Plavjah je v nedeljo zvečer počilo. Silovito. Po dveh manjših strelah je zagrmelo in udarilo v hišo družine Jager. Razbilo je streho, razvil se je požar. Sosedje že pomagajo družini, ki jim je narava odkrila streho nad glavo.

"Bilo je okrog 20.30 zvečer," pripoveduje sosed Dražen Kovač. "Po dveh manjših udarcih strel je tretjič počilo zares močno. Pogledali smo, kaj se dogajala, in videli, da Jagrovim gori streha."

Prav Kovač je bil prvi, ki je poklical gasilce in sosedu pritekel na pomoč z gasilnim aparatom. "Kot kaže, je strelo potegnilo preko antene, tok je dosegel električno napeljavo, zato je zagorelo. Sam udarec pa je poškodoval večji del strehe. Pri intervenciji smo razbili ladijski pod in nemudoma začeli z gašenjem. Izpraznili smo dva gasilna aparata, nato so prišli gasilci, ki so prevzeli gašenje in sami ukrotili požar."

Včeraj so na pomoč priskočili tudi ostali sosedje, ki so pomagali tako z materialom kot tudi z delom, da so družini še pred novo pošiljko dežja pomagali obnoviti streho. "Še dobro, da imamo tako pridne in hitre sosede, ki so nam pomagali, da so lahko gasilci na koncu le pogasili in da nam pomagajo sedaj, da bomo vsaj streho ponovno pokrili," nam je zaupal Pavle Jager, sin lastnika hiše.

Težav še ni konec

A kljub hitri in širokosrčni pomoči sosedov ostaja grenak priokus, saj je večji del škode na elektroinštalaciji in ne na strehi. "Ne vemo, koliko je škode. Najhuje je, ker bomo morali v zgornjem nadstropju obnoviti celoten sistem elektroinštalacije. Hiša žal ni bila zavarovana, zato bo to sedaj velik strošek, zaenkrat sploh še ne vemo, koliko bo znašal," nam je še zaupal Pavle Jager.

A tudi za to nameravajo krajani družini priskočiti na pomoč. Po besedah Kovača bodo v teh dneh od hiše do hiše zbirali prispevke, da bodo Jagrovi lahko čim prej postavili svoje življenje v običajne tirnice.

še so dobri ljudje |  23 .10. 2013 ob  12: 39
Lepo od sosedov ,da so priskočili na pomoč dandanes je ravno obratno vsak skrbi samo za svojo rit.
pohvalno |  22 .10. 2013 ob  12: 26
, ampak pazte se res inšpektorjev da ne boste dobili kazen za delo na črno ... :)
crni |  22 .10. 2013 ob  12: 03
delo na crno