PLAVAJOČI AVTOMOBILI NA HRVAŠKEM: Poplavljene ulice in ceste

Svet

V Splitu, Šibeniku, Zadru in Trogirju so zaradi juga z močnimi sunki vetra in dežja danes poročali o poplavljenih obalah ob Jadranskem morju, pa tudi bližnjih ulicah in cestah. Močan dež je poplavil tudi ulice na Reki, poroča hrvaški portal Index.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je za danes za območje ob Jadranskem morju izdal oranžno opozorilo zaradi močnega, tudi orkanskega juga in obilnega deževja, ki bi lahko povzročilo hudourniške poplave v mestih.

Kombinacija plime in močnega juga je poplavila obale v številnih dalmatinskih mestih. V Splitu je morje poplavilo obalo in Matejuško, plimski val pa je nosil avtomobile po mestu. Tu so tudi zabeležili danes najmočnejše sunke vetra, s hitrostjo sto kilometrov na uro. Vremenoslovci opozarjajo, da bi lahko dosegli hitrost 120 kilometrov na uro.

V Šibeniku je prav tako poplavljena obala, valovi so nanjo naplavili čolne in barke, v naselju Brodarica pa veliko kamenja, ki je zaprlo cesto in ustavilo promet.

V Zadru so ceste ob obali popolnoma poplavljene. Morje je na obalo odvrglo kamenje, tako da so klopi na sprehajališču prekrite s kamenjem.

Na Reki so poplavljene nekatere ulice, predvsem v središču mesta, pa tudi lokali okoli mestne tržnice, poroča Index.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija