PIVČEVA V GORIŠKIH BRDIH: Letos so jo videli večkrat, uradno zabeležen le en obisk, pa še ta brez kosila (FOTO)

Slovenija

V zadnjih dneh se nad ministrico za kmetijstvo, Aleksandro Pivec zgrinjajo očitki nad njenimi delovnimi obiski po slovenskih občinah oziroma vprašanjem, na čigave stroške ministrica, kdaj pa tudi njena družina, gostuje po državi. Najbolj sta v javnosti odmevala obisk Krasa in Izole, kot je razvidno iz družbenih omrežij pa je Pivčeva redna gostja tudi v Goriških Brdih, kjer sicer na Občini Brda beležijo le en njen uradni obisk v letu 2020. Ob tem ni zanemarljivo dejstvo, da je tamkajšnja direktorica občinske uprave, Anita Manfreda tudi podpredsednica ministričine stranke Desus.

Kot so nam pojasnili v Občini Brda, je bila kmetijska ministrica Aleksandra Pivec v času mandata Šarčeve vlade službeno v Brdih štirikrat, v času trenutne vlade pa enkrat. Lani se je tako januarja mudila na sestanku z vinarji glede zaščite rebule, aprila na sestanku glede podpore čezmejni kandidaturi Brd in Collia za vpis v Unescov seznam svetovne dediščine, maja na meddržavnem srečanju s predsednikom FJK Massimilianom Fedrigo na temo zaščite rebule in julija na srečanju z briškimi sadjarji na temo zaščite briškega sadja. V vseh štirih primerih ji je občina plačala strošek delovnega kosila, ki je znašal med 26,50 in 30 evri.

V letu 2020 pa je kmetijska ministrica Občino Brda obiskala 22. aprila, in sicer v okviru terenskega ogleda rešitve prehoda meje dvolastnikov in seznanitev s težavami vinarjev in vinogradnikov zaradi epidemije COVID-19 na mejnem prehodu Ceglo. Takrat delovnega kosila, kot so zapisali na Občini Brda, zaradi epidemije niti ni bilo.

Ministrica Aleksandra Pivec na mejnem prehodu Ceglo

A kot kaže pregled družbenih omrežij, se je ministrica Pivčeva letos v Brdih mudila večkrat, denimo petega junija, ko se je chef Primož Bajt iz restavracije Grad Dobrovo tudi javno pohvalil, da mu je bilo v čast kuhati za "našo ministrico in njeno prekrasno ekipo". Po objavi našega članka je sicer objavo na omrežju Facebook izbrisal in od nas zahteval, naj ga iz članka izbrišemo, saj je "politično nevtralna oseba" in ne želi, da se njegovo ime pojavlja v političnih zadevah.

Prav tako v začetku junija letos je bila Pivčeva za vikend v Brdih, kjer je v spremstvu direktorice občinske uprave in podpredsednice stranke Desusu, Anite Manfreda, obiskala ekološko kmetijo, pivovarno in nabirala češnje.

Lep zaključek izjemnega vikenda. Brda, dežela na pol poti med Alpami in Jadranom. Dežela izjemnih ljudi, ki povezuje...

Objavil/a Tina Novak Samec dne Nedelja, 07. junij 2020

Na čigav račun, zaenkrat ostaja nepojasnjeno, saj so iz ministričinega kabineta pojasnili, da bo Pivčeva na vprašanja odgovarjala, ko se vrne iz dopusta.

Na naše vprašanje, ali je tudi sicer praksa, da državnim funkcionarjem Občina Brda plačuje nastanitve ali pogostitve in v katerih primerih da in v katerih ne, pa so iz tamkajšnje službe za odnose z javnostmi odgovorili, da državnim funkcionarjem, ki se v Brdih mudijo na delovnih sestankih, plačajo delovno kosilo, v kolikor ocenijo, da se sestanek lahko zavleče, pogovore nadaljujejo tudi v sklopu delovnih kosil. "Zgolj ti so na strošek občine. Gre za prakso, ki se je držimo že od ustanovitve občine," so dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .08. 2020 ob  21: 02
E, se ne piše zastonj Pivec.
Istriano |  03 .08. 2020 ob  21: 00
Dio šanto, ma kjer se je in pije zastonj, tam je ona. Se bom bal še pit refošk doma v kantini, da mi ne pogleda ona skoz okno.
porkamalora |  02 .08. 2020 ob  13: 21
-1
Medtem ko se 80% Ljubljančanov štuka po privilegiranih službicah, organizacijah in raznolikih večinoma nejasnih kombinacijah ter spletkari povezave z 80% ljubljanskimi podjetniki, ki rinejo nosove v politične kroge, saj drugače nikakor niso sposobni preživeti. Na hrbtih ostalih slovenskih davkoplačecvalcev. Sedaj, ko jim z biciklisti ni uspelo razširiti proteste drugod po Sloveniji, bodo iskali nove poti. Za rušenje trna v peti - diktatorja seveda ;)
Egipčan |  02 .08. 2020 ob  10: 47
-7
siol.net/siol-plus/kolumne/greh-aleksandre-pivec-in-njenih-otrok-531148
Egipčan |  02 .08. 2020 ob  10: 47
-5
SD ni plačala sto tisoč evrov računov
Je pa še dodatna dimenzija.

Pivčevo bi iz opozicije in dela medijev danes odstavili, ker so zaznali korupcijo, ker ni plačala nekaj sto evrov računov. Marjan Šarec je po volitvah pred dvema letoma sestavil manjšinsko vlado s SD Dejana Židana, ki je bila znana po tem, da ni plačala več kot sto tisoč evrov računov volilnih kampanj.
Komunisti, povsod so |  01 .08. 2020 ob  21: 58
-5
Izgleda, da bo tudi to premalo za odstop Janše in ne bo preostalo drugega, kot da se pokliče Beograd, tako kot nekoč.