PIVČEVA SE VRAČA: Ustanavlja svojo stranko "Gibanje za ljudi"

Slovenija

V Mariboru bo danes ustanovni kongres Gibanja Za ljudi, na čelu katerega je nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Po napovedih "prihaja nova politična stranka, ki bo s pogumom, spoštovanjem, solidarnostjo in srčnim povezovanjem ljudi, iz vseh slovenskih dežel, skrbela za enakopraven razvoj celotne Slovenije".

Ustanovni kongres bo potekal večinoma preko videokonference ter za zaprtimi vrati, izjava za medije v živo pa je napovedana za pozno popoldne.

Nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki je pred meseci zaradi razkola v do takrat koalicijski stranki zapustila njene vrste, tako uresničuje napovedi glede ustanovitve nove stranke.

Aleksandra Pivec in Anita Manfreda

Podrobnosti še niso znane. Iz omenjenega gibanja so zaenkrat sporočili le to, da prihaja nova in drugačna politika.

Kdo vse bo med 200 ustanovnimi člani, kolikor jih mora zagotoviti overjene podpise za novo politično stranko, prav tako ni jasno. Pričakovati je, da bo med njimi nekaj tistih, ki so skupaj s Pivčevo zapustili DeSUS, najverjetneje Janez Ujčič ter donedavni podpredsednici Anita Manfreda in Jelka Kolmanič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ankarančan |  20 .03. 2021 ob  11: 50
Gibanje zase.