PIVČEVA PREPRIČANA V SVOJE STROKOVNO DELO: "To je žalosten dan za slovensko demokracijo"

Slovenija

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec vztraja, da svoje delo opravlja kakovostno. Tako bo seja DZ, na kateri bodo razpravljali o njeni razrešitvi, po njenih besedah "priložnost, da se pokaže dobro delo, ki smo ga opravili v preteklih dveh letih". Torek pa je bil "žalosten dan za slovensko demokracijo", meni.

"Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi. Gre za zlorabo stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se niso želeli sprijazniti z mojo zmago na kongresu in zaradi tega tudi sedaj izvajajo vse skrbno načrtovane poteze, da bi preprečili mojo vnovično kandidaturo," je v odzivu na današnje dogajanje zapisala Pivčeva.

Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi....

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Torek, 29. september 2020

Kot je po včerajšnjem sestanku koalicijskih partnerjev namreč povedal začasni zastopnik DeSUS Tomaž Gantar, bo premier Janez Janša po dogovoru s koalicijskimi partnerji predlagal razrešitev Pivčeve, s čimer bo sledil pozivu poslancev ter sveta stranke DeSUS.

Po besedah Pivčeve pa je "dejstvo, da še vedno obstaja velika podpora v bazi stranke in s tem velika verjetnost za mojo ponovno zmago na kongresu". "Zato je sedaj ključnega pomena, odvzem prisotnosti v političnem in medijskem prostoru," ugotavlja v odzivu.

Ponovila je svoje ocene, da se je že od vstopa v sedanjo koalicijo kovala zarota, ki je vrhunec dosegla s korespondenčno sejo sveta stranke, "kjer je dobrih trideset članov povozilo voljo kongresa z več kot 200 delegati". Prepričana je, da se želi na ta način poleg namere po preprečitvi njenega nadaljnjega obstoja v političnem prostoru, "preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajala v državnih podjetjih".

"To je žalosten dan za slovensko demokracijo. Žalostno je, da se politična zahteva zoper delo ministra z namenom rušenja vlade, postavlja pred strokovno delo ministra," je navedla Pivčeva, prepričana, da ji slednjega nihče ne more oporekati.

Ugotavlja, da za DeSUS rezultati in dosežki v prid upokojencem niso pomembni, prav tako ne demografski urad, ki je bil ustanovljen prvič v slovenski zgodovini in čaka na imenovanje novega ministra. "Delo, ki ga v izjemno pomembnem času za slovensko kmetijstvo opravljamo za dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države, postaja nepomembno in ga očitno prevzemajo močni politični interesi," je sklenila Pivčeva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija