PIVCE ZA ŽIVCE? V zmernih količinah ima veliko dobrodejnih vplivov na organizem

Trendi

Pivo je koristno za zdravje, pravijo strokovnjaki, seveda v zmernih količinah. Po nekaterih dognanjih so ljudje, ki so popili nekaj piva, hitreje reševali zagonetke kot njihovi trezni kolegi in to kar za 30 odstotkov hitreje. Zmerna količina je pol litra piva dnevno, več od tega bo imelo nasproten učinek – poveča se tveganje za bolezni srca, možgansko kap, bolezni jeter in podobno.

Pivo na dan zmanjšuje tveganje za srčne bolezni za tretjino, pravijo strokovnjaki z Mediteranskega nevrološkega inštituta v Italiji. Prav tako je pri ljudeh, ki pijejo pivo, manjša možnost, da bodo oboleli za diabetesom. Pivo naj bi pomagalo zmanjševati vnetja v telesu in ščitilo pljuča oziroma lajšalo dihanje. Pomagalo naj bi pri zniževanju krvnega tlaka in preprečevalo nastanek ledvičnih kamnov.

Pivo vsebuje veliko beljakovin, B-vitaminov in antioksidante. In če je znano, da alkohol pušča na zobeh temne sledi, naj bi jih pivo pravzaprav čistilo, saj naj bi preprečevalo nastanek bakterij v ustih, piše Journal of Biomedicine and Biotechnology.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  18 .06. 2019 ob  14: 43
Kakšen kozarec piva ali dobrega domačega vina je vsekakor boljše od razno raznih tabletk, extasijev, da ne govorimo o čem tršem.
td |  15 .06. 2019 ob  18: 05
Po vseh študijah, tudi kumulativnih, ki so jih objavili v zadnjih letih, je alkohol škodljiv v vseh količinah. Seveda pa je razlika ali nekdo spije liter žganja na dan ali pa pol litra piva. Je pa preostali del piva, brez alka, koristen.