PIRANSKI POLICISTI SO GA ŽE DVAKRAT PRIJELI, A GA JE TOŽILSTVO IZPUSTILO NA PROSTOST: 19 tatvin v Luciji, Fiesi in Pacugu

Kronika

Piranski policisti so zaključili preiskavo serije premoženjskih kaznivih dejanj, do katerih je prišlo v času od 30. junija do 10. julija letos. Kazensko so ovadili 38-letnega Trboveljčana, ki ga sumijo 19 kaznivih dejanj. Med njimi velikih tatvin, katere naj bi storil na posebej predrzen način, velikih tatvin in tatvin ter goljufij. Vse naj bi storil na območju Lucije, Fiese in Pacuga.

Kot so povedali na koprski policijski upravi, so Trboveljčana prepoznali tako oškodovanci kot priče. V Luciji je, med drugim, iz stanovanja ukradel dve denarnici z denarjem in dokumenti, zatem pa še nezaklenjeno moško gorsko kolo. Kasneje je z ukradenimi karticami poskušal opraviti dvige na štirih bankomatih, vendar mu to ni uspelo.

Nato je z ukradeno bančno kartico opravil več nakupov na območju Portoroža, Lucije in Kopra v različnih trgovinah, gostilnah in trafikah, v skupnem znesku 809,23 evrov. Kolo je bilo najdeno zapuščeno in nepoškodovano, tako da so ga policisti že vrnili lastniku.

Iz hotela v Fiesi je zaposleni ukradel žensko torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti, gotovino, bančno kartico, mobilni telefon Apple Iphone 7 in druge osebne predmete. Denar je vzel, ostalo pa odvrgel. Tudi tokrat je poskušal dvigniti denar, vendar mu ni uspelo.

Policisti so mu 7. julija odvzeli prostost. Osumljeni je dejanja priznal in tudi povedal policistom, kam je odvrgel nekatere predmete. Po končanih postopkih je bil izpuščen. Kljub temu je čez dva dni ponovno izvršil štiri kazniva dejanja velike tatvine na posebno predrzen način.

Vlomil je v počitniški dom v Fiesi, in sicer v sobo, v kateri sta spali oškodovanki. Hrup ju je prebudil, zato je 38-letnik pobegnil. Zatem je iz ene sobe ukradel nekaj denarja in kartice, ki jih je kasneje vrnil. Isti dan je v Pacugu iz športne dvorane ukradel ženski 20 evrov, nato pa vstopil v počitniško hiško, kljub prisotnosti oškodovanca, in si obul športne copate, ko ga je lastnik zalotil. Osumljeni se je izgovoril in vrnil športne copate, nato pa je vrnil še bankovec za 20 evrov, za katerega je povedal, da ga je ukradel v dvorani.

Zvečer so mu policisti ponovno odvzeli prostost. Preko obstoječih evidenc policije je bilo ugotovljeno, da je Trboveljčan povratnik kaznivih dejanj za premoženjska kazniva dejanja in so zoper njega po Sloveniji podali več kazenskih ovadb. Po končanih policijskih postopkih je bilo o zadevi seznanjeno tožilstvo v Kopru, ki je podalo usmeritev, da se kazensko ovadbo poda po redni poti. Osumljenec je bil izpuščen na prostost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  29 .07. 2019 ob  10: 42
Poznam veliko podobnih primerov, ko jih sodniki puščajo na zahtevo tožilstva, ker itak so povratniki in vedo da bo spet nekaj ušpičil. Ko bo dosegel vrh dna...ga bodo zaprli za najmanj 5-8 let. In tako bo pol mir. Sam sem bil velikokrat presenečen na tovrstne reakcije sodnikov...brezskrbi hitro se bo znašel na Dobu. Preverjeno
Komunisti, povsod so |  27 .07. 2019 ob  17: 39
-2
Rdeči mladiček je bil vse kaže spočet v grmu na delovni brigadi, na trasi Brčko – Banovići. Mama ★tovarišica★ je poklicala vse ★možne očete★, ti so po delovni brigadi vsi na ★položajih★, in mladiček je zopet na prostosti, kljub upravičenemu prizadevanju policije
td |  27 .07. 2019 ob  10: 10
Dokler ne bodo dotični kaznovani za takšne naravnost kriminalne kikse (ob upoštevanju, da imamo res tudi ekstremno nore zakone, kjer so človekove pravice kriminalcev absolutna prednost), se bo to pač dogajalo. Bi se takšni morali malo preizkusiti na trgu dela kot se temu reče.
Erazem |  26 .07. 2019 ob  12: 46
Ni ga sodnik izpustil na prostost, ker do preiskave sploh ni prišel. Očitno je to policija predlagala, pa se tožilec ni strinjal in odredil "redno pot".
Stric iz ozadja |  25 .07. 2019 ob  16: 18
A lahko izvemo ime sodnika, ki ga je pustil na prostost? In policaje, ki so ga imeli prvič prio sebi na posaji in ob vnosu njegovih podatkov v računalnik "spregledali" vse njegove prejšnje grehe? Sami nesposobneži ali pa je dotično sorodnik koga pomembnega?