PIRANSKI POLICISTI SO GA UJELI MED VLOMOM V PEKARNO: Lucijčan si je nabral kar 28 kazenskih ovadb

Kronika

Policisti Policijske postaje Piran so v zadnjih dveh mesecih lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali več vlomov v poslovne objekte na območju Portoroža in Lucije. Vlomi so bili predvsem v trafike, gostinske lokale, pekarne in pisarne, od koder je storilec odnašal denar in cigarete.

17. januarja v jutranjih urah so piranski policisti obravnavali vloma v dve različni trafiki v Portorožu. Z zbiranji obvestil in dokazov iz teh dveh vlomov so identificirali storilca, 46-letnega moškega iz Lucije, ki je povratnik tovrstnih kaznivih dejanj.

Naslednji dan, 18. januarja, ob 2.50 je bil isti moški zaloten v Luciji, ko se je naslanjal na vrata pekarne z namenom, da bi vlomil. Policista sta mu to preprečila in mu na kraju odvzela prostost ter zanj odredila pridržanje, zaradi utemeljenega suma storitve predhodnih vlomov.

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih je bil osumljeni v večernih urah s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredila sodno pridržanje.

Lani in v januarju letos so zoper 46-letnika policisti Policijske postaje Piran na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali skupno že 26 kazenskih ovadb zaradi vlomov v različne poslovne objekte in dve ovadbi za vloma v stanovanjski hiši.

Fotografije so simbolične. 

Z zbiranjem obvestil in dokazov policisti nadaljujejo, saj sumijo, da je izvršil še nekatere vlome, ki niso še bili preiskani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija