PIRANSKA OBČINSKA UPRAVA IMA NOVO VODJO: Buležana zamenjala Vesna Vičič

Piran

Občina Piran je z današnjim dnem dobila novo vodjo občinske uprave. To je postala Vesna Vičič, dosedanja vodja urada za okolje in prostor na piranski občini. Novega direktorja bodo iskali z javnim razpisom.

Župan Občine Piran Đenio Zadković je z današnjim dnem za vršilko dolžnosti direktorja občinske uprave imenoval pravnico Vesno Vičič. Vičičeva je od avgusta 2018 na piranski občini vodila urad za okolje in prostor, pred tem pa je enako delovno mesto zasedala na izolski občini. V času županovanja Igorja Kolenca je za zadeve povezane z okoljem in prostorom v Izoli skrbela osem let.

Dosedanji direktor piranske občinske uprave Aleš Buležan je mesto direktorja zapustil "zaradi osebne odločitve in z njo povezanih iskanj novih poslovnih izzivov," so sporočili z Občine Piran. Kot so pojasnili, se ga je župan trenutno odločil zamenjati z Vesno Vičič, in sicer zaradi "njene dokazljive strokovnosti in politične neobremenjenosti."

Novega direktorja občinske uprave bodo v Piranu iskali z javnim razpisom, ki bo, kot so zapisali, objavljen skladno z zakonom, najkasneje v prihodnjih šestih mesecih. Zamenjavo za Buležana so skušali sicer najti že sredi avgusta, a na razpis niso prijeli nobene primerne prijave, so še pojasnili na piranski občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija