PIRANSKA OBČINA KUPILA SKLOP 11 ZEMLJIŠČ V LUCIJI: Načrtujejo sodoben center za namene Okolja

Piran

Občina Piran je na današnji javni dražbi v Ajdovščini kupila sklop 11 zemljišč v Luciji. Gre za 4440 kvadratnih metrov zemljišč na območju tamkajšnje obrtne cone. Piranska občina je zemljišča kupila po izklicni ceni 447.930 evrov (plus DDV), so nam pojasnili na občini.

O razpisu javne dražbe zemljišč je občino obvestil stečajni upravitelj Primorja d.d. Na ponedeljkovi izredni seji občinskega sveta so svetniki za vplačilo varščine in sodelovanje na dražbi potrdili dopolnitev načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem občine za tekoče leto.

Gre za nepozidana stavna zemljišča, ki so po namenski rabi namenjena proizvodnim, servisnim, prometnim in komunalnim dejavnostim.

Namen občine je, da bi se na območje v Luciji preselila dejavnost Javnega podjetja Okolje Piran iz območja Fornač. Omenjeni prostori na Fornačah naj bi se, skladno s sanacijskim načrtom komunalnega podjetja, prodali. Na občini poudarjajo, da so trenutni prostori "neprimerni za delo in celo nevarni", s selitvijo v obrtno cono v Luciji pa bi se ti prostori "sprostili in namenili drugim mesto-tvornim funkcijam, kar bi mestu prineslo možnosti za nov razvoj".

Na območju v Luciji naj bi tako zrasel sodoben center, namenjen izvajanju komunalnih in servisnih dejavnosti, ki bi imel tudi možnosti nadaljnjega razvoja.

Občina Piran je bila na dražbi edini dražitelj in je kupila zemljišča po izklicni ceni 447.930 evrov, so nam še pojasnili na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija