PIRANSKA OBČINA DOBILA PRVO PASJO PLAŽO? Nova tabla, za katero ni jasno, kdo jo je sploh postavil

Piran

Medtem ko se v Kopru in Izoli lahko pohvalijo z uradnimi pasjimi plažami, so zdaj štirinožci svoj kotiček ob morju dobili tudi v Strunjanu. Sicer ne gre za uradno pasjo plažo, temveč le del obale, kjer se kužki lahko kopajo. Ob našem poizvedovanju, kdo je pravzaprav ob prodnatem delu strunjanske plaže namestil tablo, da gre za plažo za pse, smo sicer naleteli na nekaj ovir.

Nova tabla, ki na plažo v Strunjanu vabi lastnike psov.

Plaža v Strunjanu je sicer v lasti piranske občine, ki jo daje v upravljanje Javnemu podjetju Okolje Piran, ta pa naprej v najem Termam Krka. Kot pravijo na Okolju, sami table za pasjo plažo niso postavili, prav tako informacije o tem, kdo je tablo sploh postavil, nimajo na občini.

Z vprašanji, ali so jo postavili oni in kaj obiskovalci oziroma njihovi kužki lahko pričakujejo od tega dela obale, smo zato že včeraj povprašali v Termah Krka, kjer pa nam odgovorov na naša vprašanja še niso posredovali, prav tako danes ostajajo nedosegljivi za naše klice.

Na uradnih kopališčih psom kopanje prepovedano

Na Občini Piran sicer pojasnjujejo, da psi lahko pri njih skočijo v morje kjerkoli, le na uradnih kopališčih (npr. Centralni plaži Portorož) ne. Tako se, denimo, kopalci s svojimi štirinožci lahko zatečejo na rtič pri Kampu Lucija, na divjo plažo v Strunjanu ter na plažo za Punto v Piranu.

V Kopru so lani uredili pravo pasjo plažo.

Tudi drugod po slovenski obali je nekaj skritih kotičkov, kamor se lahko hodijo okopat psi, denimo na divjo plažo na Debelem rtiču, plažo Sv. Jernej, na divjo plažo na Belih skalah, pod izolski Belveder.

V Izoli ob nekdanjem Delamarisu in v Kopru ob ustju Badaševice pa sta na voljo tudi uradni pasji plaži, kjer so poleg prostora psom namenjeni tudi pitniki, njihovim lastnikom pa klopce in koši za pasje iztrebke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija