PIRAN OSTAJA BREZ TRŽNICE: Dotrajane stojnice so kazile videz mesta

Piran

Piranske tržnice od ponedeljka in vse do nedelje, 21. oktobra, ne bo. V tem času bodo namreč poskrbeli, da se bo vrnila v polnem sijaju, saj bodo zamenjali dotrajane lesene stojnice. Za čas postavljanja novih stojnic tržnica ne bo obratovala.

Projekt za izdelavo novih stojnic je izdelalo podjetje Civilum iz Portoroža, ki je pri snovanju stojnic črpalo navdih iz elementov beneške arhitekture. Nove stojnice bodo tako posnemale tradicionalna beneška okna, bifore in trifore, ki krasijo najlepša piranska pročelja.

Za izdelavo stojnic je bilo izbrano podjetje Mizarstvo Kos Jože iz Polšnika, ki je skrbno sledilo projektu; ogrodje stojnic je iz kovine, strehe so iz PVC ponjave, vse ostalo pa je izdelano iz lesa.

Projekt za izdelavo novih stojnic so odprtih rok sprejeli tudi piranski kmetje, ki prodajajo svoje izdelke na tržnici in ki so s konstruktivnimi predlogi sodelovali že pri izdelavi idejnega projekta. Dotrajane stojnice so namreč oteževale delo kmetov, na določenih delih zelo dotrajane pa so tudi kazile videz najlepše tržnice na Obali.

Vrednost celotne investicije znaša okoli 73.000 evrov, sredstva pa bodo zagotovljena iz proračuna Občine Piran. V Okolju Piran prosijo vse uporabnike piranske tržnice in druge mimoidoče za razumevanje.

Deli novico: