PIRAN IMA NOVO OBLAST: Po besedah slavnega glasbenika bodo v mestu vladali s svojimi pravili (FOTO)

Piran

Piranski župan Đenio Zadković je dopoldne na osrednjem mestnem trgu mestne ključe in s tem simbolno tudi oblast v času pusta predal Giuseppeju Tartiniju. Še pred tem je ta slovesno zaprisegel, da bo v mesto pripeljal dobro voljo in nasmejane obraze. Današnja prireditev je uvod v bogato pustno dogajanje v Istri.

Tartini se je na istoimenski trg pripeljal s kočijo in v spremstvu matere Caterine, poleg župana Zadkovića pa so ga sprejeli številni pustno razpoloženi otroci. Lepo vreme je sicer na trg pred mestno palačo pritegnilo še precej domačinov kot tudi turistov in drugih naključnih obiskovalcev.

Kot je pojasnil slavni piranski glasbenik, bodo v naslednji dveh tednih mestu vladali s svojimi pravili. Obenem je svečano prisegel, da bo v času svojega vladanja po svojih najboljših močeh izpolnjeval vse obveznosti, ki izhajajo iz njegovega položaja, in bo s ponosom predstavljal bogato kulturno dediščino občine ter se trudil, da bo s pomočjo ostalih mask v mesto pripeljal radost, dobro voljo in nasmejane obraze.

"Veselimo se vašega rajanja po mestnih ulicah, vaših iskrenih nasmehov in vragolij v naslednjih dneh," pa je Tartinija in ostale pustne maske pozdravil župan Zadković. Ta je ob tej priložnosti prejel tudi zlato pustno masko.

Današnji dogodek predstavlja uvod v pestro pustno dogajanje, ki bo v prihodnjih dveh tednih zajelo vse istrske občine. Med prireditvami bosta prav gotovo izstopala tradicionalni veliki pustni ples v maskah v piranskem gledališču in pustna povorka po ulicah Kopra. Obe prireditvi bosta na sporedu v soboto, 2. marca, na pepelnično sredo, 6. marca, pa bo sledil pokop pusta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija