PIRAN DOBIL PRESENETLJIVEGA ZMAGOVALCA: Na županski stolček se bo usedel Đenio Zadković (FOTO, VIDEO)

Piran

V Piranu sta se v drugem krogu za županski stolček pomerila Tomaž Gantar in Đenio Zadković. Po preštetih 99,99 odstotka glasov je v Piranu prepričljivo zmagal Đenio Zadković. Z 61,37 odstotka glasov (4.441) je bil boljši od Tomaža Gantarja, ki je tokrat prejel 38,63 odstotka glasov (2.795). Volilna udeležba je bila malenkost nižja kot v prvem krogu. Tokrat je na volišča prišlo 48,20 odstotka volilnih upravičencev, medtem ko je bila v prvem krogu za dober odstotek višja (49,42 odstotka). Vsega skupaj je v drugem krogu v piranski občini volilo 7.295 ljudi, neveljavnih glasovnic je bilo 58.

Pirančani so se v drugem krogu županskih volitev odločali med političnim novincem Zadkovićem in Gantarjem, ki je sicer kandidiral s podporo volivcev, vendar gre za izkušenega politika, nekdanjega ministra in župana. Lastnik priljubljenega fotostudia Zadković pa je bil presenečenje prvega kroga, v katerem je dobil zgolj 13 glasov manj od Gantarja.

V štabu Đenia Zadkovića so po zaprtju volišč nestrpno pričakovali prve rezultate, takratno vzdušje si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.

Takoj po zaprtju volišč smo obiskali tudi štab Tomaža Gantarja, ki pa o končnih rezultatih ni želel ugibati. Izpostavil je le, da sta si bila v prvem krogu zelo blizu po glasovih in da bo ključno vlogo odigrala volilna udeležba.

Zadkovićevo Gibanje za občino Piran (GZOP), ki je le malo pred volitvami preraslo v politično stranko, je slavilo zmago v tekmi za občinski svet, saj je osvojilo kar osem svetniških mandatov. Gantarjeva lista Naš kraj se je uvrstila na drugo mesto s petimi svetniki. V izredno razdrobljen občinski svet se je uspelo uvrstiti še sedmim strankam, od tega pa imajo le še Socialni demokrati s tremi svetniki več kot en mandat.

Ostali županski kandidati in stranke se pred drugim krogom javno niso posebej opredeljevali do enega ali drugega kandidata. Predsedstvo občinskega odbora Socialnih demokratov, iz katerega izhaja dosedanji župan Peter Bossman, ki tokrat ni kandidiral, pa je sprejelo sklep, da v drugem krogu ne podpre nobenega kandidata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  03 .12. 2018 ob  07: 27
Genio se piše z "G" jem.
mentsana |  02 .12. 2018 ob  22: 51
24
No če ste blokirali komentarje pod kopersko popolomijo bom tle napisal, zanima me koliko časa bo trjalo da boste zamenjali bandjero in začeli govorit čez svojega šerifa?