PILOT MORAL OBRNITI LETALO: Driska je tekla po hodniku, smrad je bil neznosen (VIDEO)

Svet

Med letom ameriške letalske družbe Delta A350 v Barcelono, se je pojavila nenavadna situacija, ki je zahtevala nenadejan povratek na odhodno letališče v Atlanti. Razlog za to nepričakovano odločitev je bila huda driska potnika, ki je povzročila precejšnje neprijetnosti tako za potnike kot tudi za posadko letala.

V posnetku, deljenem na družbenem omrežju X, je pilot letala po dveh urah letenja obvestil kontrolo zračnega prometa o izrednem dogodku na letalu in zahteval, da se letalo vrne nazaj na odhodno letališče. Pojasnil je, da se je na letalu pojavila situacija, v kateri je eden od potnikov trpel za hudo drisko, kar je povzročilo kontaminacijo notranjosti letala, vključno s prehodom do stranišča. "Imamo potnika, ki ima hudo drisko, in posadka želi vrnitev v Atlanto," je pojasnil pilot leta 194.

Kot odziv na to neobičajno situacijo se je letalo vrnilo na mednarodno letališče Hartsfield-Jackson v Atlanti. Po pristanku je čistilna ekipa potrebovala več ur, da je skrbno očistila notranjost letala. Po tem postopku se je letalo končno odpravilo proti Barceloni, vendar s precejšnjo zamudo.

Potniki na krovu letala so delili svoje izkušnje na družbenih omrežjih. "Z ženo sva bila med potniki. Pilot je sprejel pravilno odločitev, da se vrne nazaj. Letalsko osebje je zamenjalo preprogo in izvedlo temeljito čiščenje," je zapisal eden od potnikov.

Drugi potnik je dodal: "Driska je tekla po hodniku in vonj je bil neznosen." Osebje na letalu je poskušalo olajšati situacijo s škropljenjem razkužila z vonjem vanilije, vendar je to le še poslabšalo razmere.

Letalska družba Delta je za Insider potrdila, da je na letu 194 prišlo do zdravstvenih težav potnika, kar je privedlo do odločitve o vrnitvi v Atlanto. "Naša ekipa je takoj in varno ukrepala, da bi izvedla temeljito čiščenje letala in zagotovila prevoz potnikov do njihove končne destinacije. Iskreno se opravičujemo potnikom za nevšečnosti in zamudo," so še dodali.

Letalo je v Barcelono prispelo z osemurnim zamikom, podatkov o usodi nesrečnega potnika s prebavnimi težavami zaenkrat ni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .09. 2023 ob  18: 16
Driska je tekla.Da ni mogoče šprintala?